Kristijan Čujec pred EP v futsalu: želja in cilj sta četrtfinale

Med petimi Primorci je v slovenski malonogometni reprezentanci, ki bo drevi začela z nastopi na evropskem prvenstvu v Belgiji, tudi Kristijan Čujec.

Kristijan Čujec Foto: Igor Mušič
Kristijan Čujec Foto: Igor Mušič

TOLMIN > > Kristjan Čujec, ki sicer igra v italijanskem drugoligaškem klubu New team, je eden najpomembnejših členov reprezentance.

Slovenija se bo v skupini C evropskega prvenstva drevi pomerila z Italijo, v petek pa z Azerbajdžanom. Najbolje uvrščeni reprezentanci iz štirih tričlanskih skupin se bosta uvrstili v četrtfinale. Naslov branijo Španci.

To je dokazal v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo (EP), ko je s petimi zadetki torpediral favorizirano Ukrajino. Nedavno pa je v sklopu priprav za EP dosegel še “hat-trick” proti šestkratnim evropskim prvakom Špancem.

> Kakšne so želje na EP?

“Upam, da se bosta na EP želje in realnost zlili v eno. Seveda si želimo preboja v četrtfinale. Sicer nismo v najlažji skupini, a tudi ne v najtežji, zato bomo dali vse od sebe, da želje res postanejo realnost!”

> Kdo je poleg Špancev še favorit za zmago?

“Favoriti se skoraj ne menjajo in so praktično isti že zadnjih 20 let. Zame sta glavna kandidata za naslov Rusija in Španija. Mogoče bi celo dal prednost Rusom zaradi njihove velike želje in španske menjave generacije.”

> Ali lahko Slovenija upa na nadaljevanje vašega strelskega niza?

“Sem v formi, ampak reprezentanca ne živi od mojih zadetkov. To je ekipa, kjer ima vsak svojo nalogo in če jo vsi opravimo odlično, potem je rezultat pozitiven. V Belgiji si želim samo zmage in četrtfinala. Kdo doseže gol, ni pomembno.”

> Zakaj ste ob igranju za klub in reprezentanco prevzeli tudi vlogo ambasadorja praznika futsala, najbolj odmevnega futsal turnirja v Sloveniji?

“Nad povabilom sem bil kar malo presenečen, saj je lani to funkcijo opravljal Mile Simeunović, ki je kot najboljši slovenski igralec malega nogometa najbolj primeren za to vlogo. Na prazniku slofutsala v Selcah pri Železnikih sem nastopil že na premiernem turnirju leta 2006. Leta 2010 pa sem s Flamengom presenetljivo zmagal, zato odločitev za ambasadorja turnirja niti ni bila težka, saj sem velik pristaš poletnih turnirjev.”NR


Najbolj brano