Koprski nogometaši niso pazili na volka (Vuka)

Domžalčani so urnik tekme zastavili po angleškem vzorcu (ob 13. uri), a tedaj večini potencialnih gledalcev pri nas raje tekne kosilo kot nogomet, ki na uvodni tekmi spomladanskega dela sezone res ni ponudil presežkov. Domžale : Luka Koper 1:0 (0:0).

Milan Osterc je bil svetla točka Koprčanov Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Milan Osterc je bil svetla točka Koprčanov Foto: Tomaz Primozic/Fpa

DOMŽALE> Da morda koprskim igralcem nogometno kosilo ne bo teknilo, je nakazoval že konec ogrevanja. “Ko sem zamahnil proti žogi, me je zabolelo v zadnji stegenska mišici. Mislim, da bo dovolj nekaj dni počitka,” je dogodek za PN opisal Aljaž Struna, ki je počasi odšepal v slačilnico in trenerju Bračunu nakopal kakšen sivi las, saj je moral spremeniti začetno postavo.

Domžale, športni park, gledalcev 500, sodnik Vinčić (Maribor) 6,5. Strelec - 1:0 Vuk (81). Domžale: Vidmar 6,5, Skubic 7, Knezović 6, Zec 6,5, Apatič 6, Teinović 6,5, Halilović 6,5, Drevenšek 6, Krcić 5,5 (od 77. Pekič-), Vuk 6,5 (od 83. Gerič-), Radovanović 6 (od 89. Elsner). Trener: Darko Birjukov. Luka Koper: Hasić 6,5, Marčeta 6, Bagarić 5,5, Đukić 5,5, Blažič 6, Guberac 6, Posavec 5 (od 85. Štulac-) Linić 5,5 (od 90. Žibert-), Aganović 6,5, Pučko 5,5 (od 87. Handanagić-) Osterc 6. Trener: Milivoj Bračun. Rumeni kartoni: Skubic, Apatič; Posavec.

Na desni obrambni bok je namesto Strune nekoliko presenetljivo postavil Marčeto, v igro pa s seznama rezerv v zadnjo zvezno vrsto poslal Posavca, Linića pa s tega mesta pomaknil proti sredini. To je bila ob zgrešenih treh 100-odstotnih priložnostih verjetno druga odločilna zadeva na tekmi. Domžale so zaradi bolezni tik pred tekmo ostale brez Zatkoviča. Tekma večinoma ni bila privlačna za oko, bolj je šlo za bitko med okopi taktičnih zamisli obeh trenerjev. Koprčani so bili podjetnejši v uvodnih minutah obeh polčasov, najbolj viden je bil veteran Osterc, ki ga je bilo polno v obrambi, na sredini in tudi v napadu, ob njem pa Aganović, ki je bil zraven pri vseh koprskih priložnostih. Koprčani so se izkazali najbolj ranljivi v zvezni vrsti, toda ko v tekmi z malo streli v okvir vrat zgrešiš tri 100-odstotne priložnosti, potem je nemogoče zmagati. V 41. minuti je Aganović lepo našel Marčeto, ta pa je meril na drugo vratnico in za malo zgrešil, v 49. minuti je spet Aganović izvajal prosti udarec, Pučko pa slabo udaril in je Vidmar lahko strel z bližine ubranil. Tretjič v 74. minuti, ko je Aganović Ostercu ustvaril priložnost za protinapad, ki se je končal brez zadetka.

Pozitivni točki sta bila Aganović in Osterc; na trenutke lepe kombinacije s hitrimi podajami, ki so ustvarile višek igralca v napadu - a le na trenutke. Negativna točka je bila poškodba Strune tik pred tekmo. Nadomestil ga je Posavec, ki je zelo daleč od forme; neučinkovitost tik pred nasprotnikovim golom.

Zato pa se je z zadetkom v koprski mreži končal na videz nenevarna akcija Domžal v 81. minuti, ko se je Vuk z dobrih 30 metrov odločil za strel. “Žoga je oplazila Đukića in spremenila smer. Po vseh priložnostih smo dobili tak naiven zadetek, ki nas je pokopal ...,” je dogodek opisal Ermin Hasić, ki ga je nenadna sprememba smeri žoge presenetila. Đukić je sicer imel srečo v prvem polčasu, ko mu je sodnik pri “objemanju” Vuka v kazenskem prostoru Domžal pogledal skozi prste. “Tekma je bila trda, nekoliko nervozna. Strunina poškodba je porušila naše načrte. Posavec je potreboval 20 minut, da se vklopi v igro. Premalo smo držali žogo v posesti, premalo smo obračali smeri napada po bokih in prepočasi prenašali žogo. Pred tekmo sem rekel: kdor bo prvi dal gol, bo zmagal. Žal smo mi zapravili zmago,” je bil razočaran koprski trener Bračun. Domači trener Darko Birjukov je seveda menil, da so zasluženo zmagali, Tadej Apatič pa je dodal: “Na koncu smo bili srečnejši za tisti zadetek. Res smo imeli srečo. Za nas je ta zmaga izjemna spodbuda.”ROK MAVER


Najbolj brano