Koprski nogometaši kljub negotovosti začeli treninge

Potem ko je priprave na sezono 2013/14 že začela večina slovenskih prvoligašev, so jih v ponedeljek kljub turbulentnim dnevom začeli tudi nogometaši Kopra. Pod taktirko trenerja Rodolfa Vanolija in pomočnika Alena Ščulca je vadilo 26 nogometašev.

Potem ko je priprave na sezono 2013/14 že začela večina slovenskih prvoligašev, so jih v ponedeljek kljub turbulentnim dnevom začeli tudi nogometaši Kopra Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Potem ko je priprave na sezono 2013/14 že začela večina slovenskih prvoligašev, so jih v ponedeljek kljub turbulentnim dnevom začeli tudi nogometaši Kopra Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Prisotni so bili vsi igralci z veljavno pogodbo, pa tudi nekaj tistih (Ivan Brečević, Ermin Hasić, Damir Hadžić, Igor Nenezić, Andrea Migliorini), ki jim je potekla pogodba, bodo pa nekateri morda ostali na Bonifiki.

V trenažnem pogonu so bili tudi nekateri mladi igralci iz mladinske šole Kopra, ki so v lanski sezoni ali že prej nabirali izkušnje v okoliških tretjeligaših (Marko Vukelič, Miha Knafelc, Gregor Ščulac, Martin Barundič, Mark Božič, Sanjin Gavrič, Jan Pečnik) ali pa so v Kopru prvič (Luka Lekič).

Nekaterim nadarjenim mladincem so zaradi komaj končanega prvenstva v klubu omogočili nekaj počitka. Vadbi so prisostvovali tudi Andrej Poljšak, Valter Valenčič in ostali iz vodstva kluba, ki medtem aktivno pripravljajo vse potrebno, da bo zadolžena koprska barka mirneje, kot je sprva izgledalo, in odslej bolj racionalno zaplula v prvoligaško prvenstvo.

Sicer pa je bilo že doslej v prestopnem roku med slovenskimi prvoligaši kar pestro. Prvak Maribor bo pod vodstvom novega trenerja Anteja Čačića med drugimi lahko računal na novince Damjana Boharja, Amirja Derviševića in Jeana Philippa Mendyja, podprvak Olimpija, izgubil je Aneja Lovrečiča in Erika Salkića, si je že pred časom zagotovil prihod napadalca Triglava Enisa Đurkovića, prišla pa sta še Zajko Zeba in Davor Bagarić, v prevetrenih Domžalah brez Charisa Kostakisa, Dragana Čadikovskega, Denisa Halilovića, Mata Šimunovića, Ivana Knezovića in drugih pa bodo odslej igrali tudi Anže Jelar, Drago Gabrić in Draško Božović.

Gorica, ki je sklenila sodelovanje s Parmo, je iz Italije dobila trenerja Lugija Apollonija in Sebastyena Ihrig-Farkasa, še naprej bo za belo-modre igral tudi Saša Aleksander Živec, sicer pa je kar precej igralcev končalo svoje nastopanje za novogoriško ekipo, med njimi tudi Sandi Bremec, Jani Šturm, Nejc Praprotnik in Jean Mbida Bindzi Ebila. V velenjskem Rudarju so pripeljali vratarja Mateja Radana, v Celju Igorja Jugovića, v Triglavu povratnika Bernarda Stjepanovića, novinec Zavrč pa je lansko zasedbo med drugim osvežil in okrepil Mariem Brlečićem, Josipom Fučkom, Matijo Kovačićem in Dejanom Kurbusom.

Sicer pa sestava Prve lige Telekom Slovenije za prihodnjo sezono še ni znana, izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po ponedeljkovi seji odločitev o desetem članu prvoligaške konkurence (ali kakšne druge rešitve) prestavil na naslednje dni.

STA


Najbolj brano