Koprski kadeti so turnir Nereo Rocco sklenili v polfinalu

Koprski kadetski ekipi na nogometnem turnirju Nereo Rocco ni uspel še en rezultatski presežek. Z 1:0 je moral priznati premoč mehiški ekipi Chivas, ki je sinoči odigrala finalno tekmo z brazilsko Couritibo.

Koprski kadeti se lahko upravičeno veselijo lepega dosežka
Koprski kadeti se lahko upravičeno veselijo lepega dosežka 

KOPER> Za mladinski pogon Koprčanov je preboj v polfinale “mundialita” spodbuda za nadaljnje delo. “Šele na prizorišču spoznaš razsežnost in kakovost tega turnirja. To je dragocena izkušnja za fante in tudi za nas, trenerje, obenem pa tudi potrdilo, da v Sloveniji dobro delamo,” je strnil vtise vodja mladinskega pogona Nedžad Okčić. Njegovi fantje so, po tem, ko so v četrtfinalu izločili Atlas, izgubili z drugo ekipo iz Guadalajare. Koprčani so klonili po golu v 66. minuti. Tekmeci so pokazali več svežine v strnjenem tekmovalnem razporedu, v svojih vrstah pa imajo več izkušenih igralcev.

“Tekmeci so bili tokrat boljši. Morda bi z zaprto različico na igrišču lahko obdržali neodločen izid in izsilili enajstmetrovke. Vprašanje pa je, kako bi se dan kasneje odzvali v finalu. V primerjavi s tekmeci smo namreč imeli mlajšo ekipo, ki je bila za povrh še oslabljena,” je pojasnil Okčić. Koprčani so se se kot edina neameriška ekipa prebili v polfinale. Lani je enak dosežek uspel Rijeki. V izločilnih bojih oziroma četrtfinalu so bili ob Veroni Koprčani sploh edini evropski predstavnik.

(Južno)ameriška prevlada je dokaz kakovosti in razširjenosti nogometa na celini, pa tudi želje po posamičnem in ekipnem dokazovanju. Moštva so namreč poleg lastnih igralcev za turnir lahko registrirala tudi tri nogometaše iz drugih klubov.

ASO


Najbolj brano