Koprska kadetska ekipa - 17 zmag, 0 porazov

V koprskem nogometnem prvoligašu ne pozabijo omeniti uspešnega dela v mladinskem pogonu. Še posebej blestijo kadeti FC Kopra, ki v 17 tekmah prve lige niso poznali poraza!

Nepremagljiva kadetska ekipa Fc Koper, četrti z leve v prvi vrsti je trener Oliver Bogatinov Foto: Rok Maver
Nepremagljiva kadetska ekipa Fc Koper, četrti z leve v prvi vrsti je trener Oliver Bogatinov Foto: Rok Maver

KOPER> Rezultat te generacije kadetov je prav gotovo za klubsko zgodovino. Po 17 krogih jesenskega dela prvenstva ima kadetska ekipa FC Koper 17 zmag, 0 remijev ali porazov, gol razliko 62:11 in 36 točk. Drugouvrščeni Triglav je zbral 15 točk manj ... Koprska ekipa na igrišču potrjuje, da ima v svojih vrstah nedvomno zbranega veliko talenta in nič čudnega ni, da nekatere že obletavajo nogometni posredniki.

Jeseni so za kadetsko ekipo FC Koper igrali - Jan Andrejašič, Maks Barišič, Damir Bartulovič, Primož Bužan, Zoki Cvetkovič, Domen Črnigoj, Patrik Durmič, Tomaž Gustinčič, Filip Hojnik, Borut Kolar, Marko Krivičič, Jasmin Mašinovič, Nik Mršič, Žan Nikolič, Matej Pavlovič, Chris Pletikos, Patrik Posavac, Matic Reja, Tomaž Rodica, Armin Talič in Jan Zlatič.

“Prioriteta ni rezultat, temveč ustvarjanje čim večjega števila nogometašev za člansko ekipo. V članski ekipi se je letos preizkusilo že devet igralcev z mladinskim stažem,” pravi vodja mladinskega pogona MPP Nedžad Okčić, ki seveda izpostavlja bleščečo jesen kadetske ekipe, ki jo vodi Oliver Bogatinov. “Na igrišču se potrjuje, da so bili na trenerska mesta postavljeni ljudje z izkušnjami v članskem nogometu in da smo dvignili kriterije za delo z mladimi. Potreben je čas in predvsem potrpljenje. V zadnjem času smo v mlajše reprezentančne selekcije prispevali kar 16 igralcev, še nikoli jih nismo imeli toliko,” poudarja Okčić.

Glede na prevlado koprske ekipe med slovenskimi kadeti je tako tudi med strelci.

Članska ekipe Kopra je včeraj začela priprave, na treningu je manjkal Bojan Đukić, ki je na preizkušnji v Turčiji, in Dino Stančič, ki naj bi zapustil klub.

Koprski dvojec Maks Barišič-Marko Krivičič je skupaj dosegel kar polovico koprskih golov. Barišič je na čelu liste strelcev z 21 goli, na drugem mestu s petimi goli manj mu sledi Alen Krajnc iz Aluminija.

Rezultatsko manj uspešni sta mladinska in ekipa U-14. Mladinska ekipa pod vodstvom Igorja Benedejčiča je bila na začetku sezone okrepljena za nekaj igralcev iz drugih okolij, a je kljub temu po 17 tekmah četrta z devetimi zmagami. Za vodilno Hit Gorico zaostaja za osem točk.

Največ zadetkov je prispeval Matej Palčič (10), četrti na lestvici strelcev, ki je na koncu jeseni uspešno igral tudi za člane, sedem golov je dodal drugi članski up Leo Štulac, štiri pa Tilen Kamenčič. “Tu gre za vključevanje dela igralcev v člansko ekipo in tako se podrejamo njihovim potrebam,” pravi Okčić. Posamezni igralci - kot Matej Pučko - za mladince le igrajo, trenirajo pa s člani.

Ekipa U-14 pod taktirko Samirja Zulića s 35 točkami zaseda šesto mesto in za vodilnimi Domžalami zaostaja 11 točk. Najboljša strelca sta Mark Gulič (10) in Matic Paljk z golom manj.

ROK MAVER


Najbolj brano