Koprčani v slogu Barcelone

Prekmurci, koprski tekmeci za evropski pokal, so na Bonifiki padli brez enega samega strela v okvir vrat iz igre. “To je bila dobra šola za našo mlado ekipo. Takoj smo se znašli z dvema zadetkoma zaostanka in se nismo mogli vrniti v igro. Bili smo zmedeni,” je priznal Murin trener Ante Šimundža.

Ivica Guberac je mrežo nasprotnikov zatresel že v tretji minuti srečanja Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Ivica Guberac je mrežo nasprotnikov zatresel že v tretji minuti srečanja Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER> Čeprav so pred tekmo tudi Koprčani šteli ranjene in kaznovane, pa je bila Mura precej bolj zdesetkana. Cipot, Dodlek, Eterović so najbolj znana imena, ki jih je pogrešal trener Šimundža.

Popoldne bodo na skupščini združenja desetih prvoligaških klubov v Domžalah volili tudi novega predsednika združenja. Ob sedanjem predsedniku Branku Florjaniču ima največ možnosti za izvolitev Franci Zavrl, manj Bojan Bučar, medtem ko se je nekdanji član vodstva ND Gorica Bogdan Pikula umaknil iz tekme.

Še preden so se pomlajeni gosti zavedali, da so na igrišču, so Koprčani že sprožili ofenzivo. Domači trener Bračun je ob odsotnih Struni, Blažiču in Handanagiću na klopi pustil Osterca in na njegovo mesto postavil Brečevića, strelca obeh zadetkov proti Mariboru, kot njegovega pomočnika v napadu pa Bubanjo.

In prav napadalec iz Buj je začel koprski juriš. Njegov poskus je 21-letni vratar Draković še ustavil, toda prvi kot za kanarčke je že prinesel njegovo kapitulacijo. Po podaji Aganovića je Guberac z glavo žogo spravil v mrežo. V 13. minuti je bilo več priložnosti kot marsikdaj v celotnem polčasu - seveda v smeri Murinega gola. Brečeviću je Draković žogo čudežno odbil v kot, takoj zatem je Hadžić oponašal Guberca, a brez uspeha, zatem pa je Đukić z glavo žogo poslal v vratnico.

Koper, stadion Bonifika, gledalcev 1000, sodnik Goričan (Loče pri Poljčanah) 7. Strelci - 1:0 Guberac (3), 2:0 Brečević (20), 3:0 Pučko (56), 3:1 Fajić (86, iz 11m). Luka Koper: Hasić -, Palčič 7, Bagarić 7,5, Hadžić 6,5, Đukić 6,5 (od 61. Perger 6,5), Guberac 7 (od 83. Štulac -), Popović 6,5 (od 81. Posavec -), Aganović 7,5 Pučko 7, Bubanja 7, Brečević 8. Trener: Milivoj Bračun. Mura: Draković 5, Kous 5,5, Travner 5,5, Kramar 5, Janža 4,5, Bohar 5, Kouter 5,5, Rep 5,5, Sreš 6 (od 74. Lotrič -), Jelić 6, Fajić 5,5. Trener: Ante Šimundža. Rumeni kartoni: Popović Aganović, Perger; Kouter, Rep.

Koper igra kot Barcelona, se je slišalo s spodobno zapolnjene tribune. V resnici Mure do 30. minute ni bilo na igrišču, nekaj je poskušala le iz protinapadov. Šele zatem je nekako vzpostavila ravnotežje na sredini igrišča. Bojazni, da bi se neizkoriščene priložnosti maščevale, je bilo konec v 20. minuti. Palčič je lepo zaposlil Brečevića, ki se je v kazenskem prostoru otresel Kramarja in zadel za 2:0. Koprčani so se s Prekmurci poigravali kot Brazilci s Severno Korejo na svetovnem prvenstvu.

Kanarčki so tudi v drugem polčasu goste prebijali predvsem po desnem boku. Akcije je začenjal Bagarić, veliko dela pa opravil Aganović in tako je v rahlem dežju v 56. minuti padel tudi tretji zadetek. Po podaji Bubanje je končno uspelo zadeti tudi Pučku, ki je bil dolžnik iz prvega polčasa in se je lahko končno sprostil.

Plus: gledalci so tokrat lahko uživali v kratkih in učinkovitih podajah in predvsem golih; Bračunu se je posrečilo sestaviti všečno ekipo. Minus: Aganović je bil med najboljšimi, a si minus zasluži zaradi ugovarjanja, ki ga bo stalo igranja tekme z Olimpijo.

Priložnosti v drugem delu ni bilo veliko, Muri pa je le uspelo doseči častni zadetek. Nekaj minut pred koncem si je srečno izborila najstrožjo kazen, ko je med Pergerjem in Hadžićem padel Fajić, ki je nato iz edinega strela v okvir vrat na tekmi tudi premagal Hasića. “Pomembno je, da smo zgodaj dosegli zadetek in nato nadzorovali potek tekme,” je bil redkobeseden domači trener Bračun.

ROK MAVER


Najbolj brano