Koprčani ugnali Celjane

Nogometaši Luke Koper so v 9. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Celje z 1:0 (0:0).

 Koprski vratar Ermin Hasić je tokrat obdržal mrežo nedotaknjeno Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprski vratar Ermin Hasić je tokrat obdržal mrežo nedotaknjeno Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Uvodne minute tekme so nakazovale izenačeno predstavo. Prvo pravo razburjenje pa so gledalci doživeli v 20. minuti. Dragan Čadikovski je lepo zaposlil Luko Majcna, ki je stekel sam proti Maticu Kotniku, vendar ga z 12 metov ni znal premagati. Naslednja priložnost je bila na strani gostov.

Stadion Bonifika, gledalcev 600, sodniki: Žganec (Ljubljana), Podobnik (Veliki Gaber) in Podgornik (Vrhnika). Strelec: 1:0 Čadikovski (60.). Luka Koper: Hasić, Žibert, Majcen (od 73. Črnigoj), Filipovič, Tom, Perger, Mavrič-Rožič, Đukić, Palčič, Pučko (od 90. Smrtnik), Čadikovski (od 77. Brečević). Celje: Kotnik, Gobec, Rapnik, Žitko, Krajcer, Kolsi, Vrhovec, Cebara (od 77. Horvat), Ivanovič (od 59. Lutfi), Moćić, Verbič (od 64. Bajde). Rumeni kartoni: Čadikovski, Filipovič, Đukić, Mavrič-Rožič; Vrhovec, Žitko.

V 34. minuti je Romeo Filipovič začetniško izgubil žogo na sredini igrišča, Nikola Ivanovič je nato z 20 metrov močno streljal, vendar je bil Ermin Hasić dobro postavljen. Sicer dinamičen prvi polčas se je, kar zadeva priložnosti, končal v 43. minuti, ko je Stefan Cebara z desetih metrov streljal mimo Hasićevih vrat.

Drugi polčas so bolje začeli domači nogometaši. V 55. minuti je Brazilec Tom lepo zaposlil Majcna, ki je osamljen z desetih metrov z diagonalnim strelom z desne strani za las zgrešil cilj. Pet minut pozneje pa se je v vlogi podajalca znova znašel Tom, čigar predložek je Čadikovski, novopečeni slovenski državljan, z glavo preusmeril v celjsko mrežo za 1:0.

Dobra igra Koprčanov se je nadaljevala, v 65. minuti je Urban Žibert z desetih metrov za las zgrešil celjska vrata. V 78. minuti je Gregor Bajde poslal predložek z desne strani, ta pa se je “spremenil” v nevaren poskus, ki je za kak centimeter preletel koprski gol.

STA


Najbolj brano