Koprčani spet ubranili Bonifiko pred Ljubljančani

Nogometaši Luke Kopra so v 20. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali ljubljansko Olimpijo z 2:0 (0:0).

Koprčani so spet uspeli ubraniti Bonifiko pred ljubljansko Olimpijo Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprčani so spet uspeli ubraniti Bonifiko pred ljubljansko Olimpijo Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Olimpija tudi po 24 letih ni zmogla premagati uroka koprske Bonifike in zmagati. Tretji medsebojni dvoboj v sezoni so bolje začeli domači, hitri Matej Pučko je v sedmi in 17. minuti pobegnil po levi strani, vendar se pred vratarjem zeleno-belih Elvisom Džafićem ni najbolje znašel. V 31. minuti so imeli Koprčani na voljo kot, po katerem je Džafić stekel v prazno, Davor Bubanja pa z nekaj metrov z glavo žoge ni zmogel poslati v mrežo. V 38. minuti so imeli priložnost za zadetek tudi gosti. Valenčič je dobro streljal s 16 metrov, vendar se je z obrambo izkazal koprski vratar Igor Nenezić. Tik pred iztekom prvega polčasa pa je bil blizu zadetku še Dare Vršič, ki pa je s strelom iz kota neposredno zadel vratnico gola domače ekipe.

V drugem polčasu so imeli gosti rahlo terensko premoč na sredini, domači pa so v polprotinapadih prežali na svoje priložnosti. Eno takšnih so dočakali v 63. minuti, ko je Davor Bagarič z natančnim predložkom zaposlil Adnana Aganovića, slednji pa je bil hitrejši od gostujočih branilcev in žogo mimo Džafića poslal v mrežo.

Nogometaši Olimpije so nato poskušali predvsem iz prekinitev, vendar Vršič s prostih strelov danes ni bil najbolj učinkovit. Koprčani pa so bili vseskozi nevarni v protinapadih, a v 87. minuti Bubanja in v 88. minuti Miran Osterc - ta je tik pred tem vstopil v igro - nista premagala dobro razpoloženega vratarja Ljubljančanov.

Osterc pa je nato v 91. minuti na rutiniran način pokazal mlajšim soigralcem, kako se izkorišča protinapade ter je še drugič na tekmi premagal Džafića za zasluženo zmago Koprčanov.

- Stadion Bonifika, gledalcev: 1300, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Žunič (Kranj), Šinkovec (Begunje).

- Strelca: 1:0 Aganović (63.), 2:0 Osterc (91.).

- Luka Koper: Nenezić, Blažič, Guberac, Linić (od 94. Žibert), Struna, Aganović, Đukić, Bagarić, Palčič, Bubanja (od 88. Osterc), Pučko (od 92. Handanagič).

- Olimpija Ljubljana: Džafić, Jović, Škerjanc (od 78. Nunič), Valenčič, Anđelković, Bešić, Fink, Ivelja (od 18. Božič), Vršič, Radujko (od 70. Smiljanič), Sretenović.

- Rumeni kartoni: Linič, Aganovič, Bagarič, Đukič; Jović, Fink, Smiljanič.

- Rdeč karton: /

STA


Najbolj brano