Koprčani premagali Velenjčane

Nogometaši Luke Koper so v 5. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali velenjski Rudar z 1:0 (0:0).

Edini strelec na tekmi je bil izkušeni branilec Kopra Matej Mavrič Rožič
Edini strelec na tekmi je bil izkušeni branilec Kopra Matej Mavrič Rožič 

KOPER> Hitri napadalci knapov so v uvodnih minutah kar nekajkrat pošteno premešali domačo obrambo. V šesti minuti je Elvis Bratanović po preigravanju s šestih metrov zadel vratnico domačih vrat. Štiri minute pozneje je Jaka Bizjak prišel sam pred Ermina Hasića, a je koprska obramba v zadnjem trenutku žogo izbila v kot. Isti igralec je v 20 minuti odlično streljal z roba kazenskega prostora, z obrambo pa se je izkazal izkušeni vratar Kopra.

Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Tratnjek (Murska Sobota), Gabor (Martjanci) in Smej (Fokovci). Strelci: 1:0 Mavrič-Rožič (58./11 m). Luka Koper: Hasić, Žibert, Blažič (od 46. Majcen), Guberac, Mavrič-Rožič, Hadžić, Đukić, Palčič, Čovilo, Pučko (od 90. Popović), Bubalo (od 73. Lotrič). Rudar: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Rošer (od 78. Firer), Čonka (od 71. Podlogar), Rotman, Berko, Bratanović, Klinar, Bakarić, Bizjak (od 62. Črnčič). Rumeni kartoni: Žibert, Čovilo; Jeseničnik, Berko, Bubalović, Rotman, Podlogar.

Trener Milivoj Bračun je takoj na začetku drugega dela v igro poslal Luko Majcna. Poteza se je koprskemu strategu obrestovala v 58. minuti. Majcen je preigraval v kazenskem prostoru gostov, ob posredovanju Aleša Jeseničnika pa je padel na tla. Glavni sodnik Andrej Tratnjek je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Mavrič Rožič.

Dve minuti pozneje je z roba kazenskega prostora poskusil tudi Matej Pučko, a meril previsoko. V končnici tekme je dobro poskusil Urban Žibert s 16 metrov, Matjaž Rozman je strel zaustavil z nogo. Prav v zadnjih trenutkih je Denis Klinar iz obetavnega položaja z volejem slabo streljal v Hasića.

STA


Najbolj brano