Koprčani premagali CM Celje

Nogometaši CM Celja so v 21. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Luki Koper z 0:4 (0:1).

Koprčani so premagali Celjane  Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Koprčani so premagali Celjane  Foto: Tomaz Primozic/Fpa

CELJE> Koprčani so jesenski del končali s sedmo zmago, ki jih je popeljala na šesto mesto na lestvici. Na njej so prehiteli prav današnje tekmece, ki jih je z dvema zadetkoma pokopal veteran Milan Osterc.

Po umirjenem začetku tekme so Koprčani povedli že v deveti minuti. Po podaji Adnana Aganovića je Osterc v kazenskem prostoru Celja lepo prišel do strela in iz obrata ukanil Amela Mujčinovića. Gostitelji so prvič resneje ogrozili Igorja Nenezića v 19. minuti, ko je Roman Bezjak sprožil z roba kazenskega prostora, a je bil koprski vratar na mestu. V 27. minuti je imel na drugi strani Matej Pučko priložnost za povišanje vodstva Kopra, saj se je znašel sam pred domačim vratarjem, a meril naravnost vanj. To pa je bilo praktično tudi vse, kar sta ekipi pokazali v ne preveč razburljivem prvem delu.

Drugi polčas se je začel s priložnostjo Osterca, ki je z desne strani z diagonalnim strelom meril mimo daljše vratnice, v 56. minuti pa se je po podaji Zorana Pavlovića na drugi strani sam pred Nenezićem znašel Nenad Đaković, a žogo poslal točno v koprskega čuvaja mreže. V 63. in 65. minuti sta poskusila še Serge Akakpo in Pavlović, toda tudi njuna poskusa nista prinesla veselja domačim navijačem.

Zato pa ga je v 73. minuti gostujočim znova Osterc, ki je končal lepo in hitro akcijo Kopra, v kateri sta sodelovala še Davor Bubanja in Aljaž Struna. Zmago so Koprčani potrdili v 78. minuti, ko je Osterc na levi strani preigral svojega čuvaja, nato še vratarja, namesto da bi sam končal akcijo in dosegel "hat-trick", pa je nesebično podal do osamljenega Bubanje, ki je žogo le še potisnil v prazno mrežo.

V 85. minuti je bil blizu ublažitve poraza Pavlovič, vendar se je po močnem prostem strelu izkazal Nenezić, za nameček pa je na drugi strani nov protinapad Kopra učinkovito končal Aganović in postavil končni izid.

- Stadion Arena Petrol, gledalcev 300, sodniki: Balažič (Šmarje-Sap), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).

- Strelci: 0:1 Osterc (9.), 0:2 Osterc (73.), 0:3 Bubanja (78.), 0:4 Aganović (88.).

- CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Krljanović (od 76. Močič), Popović, Bezjak, Kapić (od 46. Bakarič), Đaković (od 67. Močivnik), Radulović, Pavlović, Gobec.

- Luka Koper: Nenezić, Blažič, Guberac, Linić, Struna, Aganović, Bagarić, Đukić, Bubanja, Osterc (od 88. Štulac), Pučko (od 68. Palčič).

- Rumeni kartoni: Krljanović, Đaković, Pavlovič; Struna, Guberac.

- Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano