Koprčani lovijo slovenskega nogometnega reprezentanta

Koprski nogometni prvoligaš počasi zaokroža ekipo za prihodnjo sezono. Za konec pa bi se lahko zgodil prihod dolgoletnega slovenskega reprezentanta.

Matej Mavrič Rožič Foto: STA
Matej Mavrič Rožič Foto: STA

KOPER > Kot smo včeraj prvi poročali, je vrste Luke Koper okrepil dosedanji napadalec velenjskega Rudarja Luka Majcen (lani deset zadetkov), ki se je treningom svoje nove ekipe priključil včeraj dopoldne. 23-letni napadalec je pred epizodo v Velenju tri sezone igral za Interblock. Napadalna želja Koprčanov je še Vito Plut, s 17 zadetki tretji strelec 1. SNL in prvi strelec Hita Gorice v minuli sezoni, vendar je glavna težava v odškodnini, ki jo zahteva Gorica. Koprčani naj bi jim ponudili delno plačilo odškodnine in solastništvo igralca.

Za konec koprskega kadrovanja pa bi se lahko zgodil najbolj odmeven prestop, vrnitev dolgoletnega slovenskega reprezentanta v domačo ligo. Kot smo izvedeli iz zanesljivih virov, je precej blizu sklenitve dogovora srednji branilec Matej Mavrič Rožič. Tako bi 33-letni Pirančan sploh prvič v svoji karieri igral na Bonifiki. Po začetkih v Piranu je v prvih letih kariere igral za Primorje (1997-99) in Hit Gorico (2000-2004), s katero je dvakrat postal državni prvak. Potem se je preselil k norveškem prvoligašu Moldeju, nemškem drugoligašu TuS Koblenzu in nazadnje v avstrijskem prvoligašu Kapfenbergu. Pozimi je sicer odpotoval na Kitajsko, toda ponudba za igranje v azijski velesili ga ni prepričala. RM


Najbolj brano