Koprčani hitro zabili tri gole

Nogometaši Celja so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Luki Koper z 2:3 (1:3).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Čeprav so Celjani po štirih zaporednih porazih zamenjali trenerja, namesto Miloša Rusa je ekipo prevzel Simon Rožman, to ni pripomoglo h koncu črnega rezultatskega niza. Celjani so tekmo sicer živahno odprli, bili tudi v nadaljevanju razigrani, toda neučinkoviti. Koprčani so jim hitro zabili tri gole in poskrbeli še za peti zaporedni poraz. Kanarčki, ki so tako prekinili serijo dveh porazov, ostajajo v boju za (vsaj) drugo mesto, Celjani pa ostajajo osmi.

Uvod v tekmo je bil precej razburljiv, saj v tretji minuti Nicolas Antoine Rajsel zatresel vratnico koprskega gola, v četrti minuti pa je zanesljiv zadetek Celja preprečil Matej Palčič, ki je s posredovanjem z glavo na golovi črti skazil veselje Blažu Vrhovcu. Kazen za zapravljeni priložnosti je sledila v 11. minuti, ko je po podaji Mitje Lotriča z leve strani z glavo zadel Palčič.

V 27. minuti je sledil nov šok za domače, potem ko sta povsem zatajila domača branilca, ki sta bolj ali manj le gledala žogo in Lotriča. Ta jo je poslal prek vratarja v mrežo, malce nespretnemu Amirju Bilaliju tudi ni uspelo preprečiti gola. Že pred tem bi lahko Koprčani dosegli zadetek, a je Miroslav Ćovilo iz bližine zadel le prečko, žoga pa se je odbila na golovo črto.

Koprčani pa so povedli s 3:0 že v 34. minuti, ko je po prostem strelu Ivice Guberca z desne strani z glavo zadel Jaka Štromajer. Malce zatem je imel Rajsel dve priložnosti za znižanje zaostanka, a je obakrat po strelih iz kazenskega prostora dobro posredoval Vasja Simčič. Ta pa je vendarle klonil v 41. minuti, ko ga je matiral Miha Zajc z dobrih desetih metrov.

V uvodu drugega polčasa so Celjani pritisnili, a večjih priložnosti niso imeli, v 61. minuti pa so domači na dobrih 20 metrov do strela pustili Štromajerja, izkazal pa se je Matic Kotnik. V tem drugem delu je bila igra sicer manj živahna, Koprčani so ob zanesljivem vodstvu bolj ali manj skušali nadzorovati potek tekme, Celjani pa kljub trudu niso znali resno ogroziti Simčiča. Ta je moral znova resneje posredovati šele v 77. minuti po Zajčevem strelu z 20 metrov.

V 81. minuti je novo lepo priložnost za Celje zapravil Andraž Žurej, ki je iz ugodnega položaja zgrešil cilj. Nekaj upanja je domačim vzbudil Sebastjan Gobec v 86. minuti, ko je po kotu zadel z dobrih desetih metrov. Do konca pa razen poskusa Benjamina Verbiča gostiteljem ni uspelo več ogroziti gostov.

Celjani bodo v 32. krogu v sredo gostovali v Ljubljani, Koprčani pa bodo gostili Triglav.

Stadion Arena Petrol, gledalcev 300, sodniki: Balažič (Ljubljana), Benc (Rače) in Pospeh (Petrovče).

Strelci: 0:1 Palčič (11.), 0:2 Lotrič (27.), 0:3 Štromajer (34.), 1:3 Zajc (41.), 2:3 Gobec (86.).

Celje: Kotnik, Vrhovec, Centrih, Verbič, Bilali (od 40. Korošec), Gobec, Miškić, Žagar-Knez (od 59. Žurej), Žitko, Zajc, Rajsel (od 68. Ploj).

Luka Koper: Simčič, Gregorič, Šme, Guberac, Lotrič (od 86. Žibert), Ivetić, Halilović, Črnigoj (od 90. Nukić), Palčič, Štromajer (od 64. Pilčić), Ćovilo.

Rumeni kartoni: Gobec, Rajsel; Črnigoj, Halilović, Šme, Simčič.

Rdeč karton: /.

- lestvica:

1. Maribor: 61

2. Luka Koper: 56

3. Rudar: 53

4. Gorica: 48

5. Zavrč: 46

6. Domžale: 40

7. Olimpija: 36

8. Celje: 30

9. Krka: 26

10. Triglav: 23

STA


Najbolj brano