Koper vendarle do prve spomladanske zmage

Nogometaši Luke Koper so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega s 3:0 (1:0).

Koprčani pod taktirko Rodolfa Vanolija so proti Aluminiju zabeležili prvo zmago v spomladanskem delu prvenstva Foto: Dean Grgurica
Koprčani pod taktirko Rodolfa Vanolija so proti Aluminiju zabeležili prvo zmago v spomladanskem delu prvenstva Foto: Dean Grgurica

KOPER> Koprčani so že v uvodu tekme pokazali svojo strast do zmage: že v prvi minuti je Jean-Philippe Mendy stekel sam proti vratarju Tomažu Murku, a se je pred njim zapletel.

Stadion Bonifika, gledalcev 300, sodniki: Jug (Tolmin), Kopač (Idrija) in Bensa (Kojsko). Strelci: 1:0 Mendy (27.), 2:0 Bagarić (69.), 3:0 Brečević (72.). Luka Koper: Nenezić, Blažič, Brečević (od 72. Majcen), Galešić (od 79. Perger), Mendy, Bradaschia (od 67. Pučko), Štulac, Črnigoj, Bagarić, Hadžić, Palčič. Aluminij: Murko, Hodžurda, Topolovec, Bingo, Kurež, Bloudek, Knez Žagar (od 55. Rešek), Spahić (od 75. Zajc), Drevenšek, Medved, Črnic (od 81. Jovanović). Rumeni kartoni: Črnigoj; Drevenšek, Hodžurda. Rdeč karton: Hodžurda (50.).

V peti in osmi minuti je Leo Štulac po dveh predložkih zadel vratnico, gosti pa so prvič nevarno zagrozili v 25. minuti, jo je Robert Kurež po kolektivni akciji zadel okvir vrat.

Dve minuti kasneje pa so se gostitelji vendarle veselili prvega gola. Daniel Bradaschia je streljal z desne strani, žoga se je od vratnice odbila v polje, najhitrejše pa se je do žoge dokopal domači temnopolti napadalec Mendy za vodstvo z 1:0.

V drugem polčasu so gostje v 54. minuti zapravili lepo priložnost za izenačenje, potem ko je Matic Črnic pritekel sam pred domačega vratarja Igorja Nenezića, ki se je izkazal z odlično obrambo. Gostitelji so vse dvome o zmagi razrešili med 69. in 72. minuto. Najprej je razpoloženi Davor Bagarić z izvrstnim prostim strelom z 18 metrov povišal vodstvo domačih na 2:0, le tri minute kasneje pa je Goran Galešić podal do Mateja Pučka, ta je podaljšal do Mendyja, nato pa je Ivan Brečević žogo potisnil v prazna vrata Aluminija.

Gosti, ki so od 50. minute nastopali z igralcem manj (drugi rumeni karton je prejel Emir Hodžurda), so priložnost za častni zadetek zapravili v 77. minuti. V obetavnem položaju se je znašel Kurež, njegov strel pa je z drsečim startom preprečil Matej Palčič.

STA


Najbolj brano