Koper še naprej takoj za Mariborom

Nogometaši Luke Koper so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 1:0 (1:0).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Koprčani so tekmo začeli malce odločneje, a prvi nevarnejši strel proti vratom so sprožili gosti v 15. minuti, ko je poskus Ivana Firerja Igorju Neneziću povzročil nekaj težav, a se izid ni spremenil. Sledila sta prosta strela Gorana Galešića, najprej je v 18. minuti žogo poslal malce čez gol, dve minuti pozneje pa je Matjaž Rozman njegov poskus obranil.

Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana). Strelec: 1:0 Galešić (42./11 m). Luka Koper: Nenezić, Ivetić, Blažič, Gregorič, Šme, Črnigoj (od 73. Lotrič), Guberac, Galešić (od 54. Žibert), Čovilo, Pilčić (od 90. Halilović), Pučko. Rudar Velenje: Rozman, Kašnik, Bubalović (od 83. Dedić), Klinar (od 84. Podlogar), Stjepanović, Radujko, Krefl (od 67. Jahić), Črnčič, Bratanović, Firer, Eterović. Rumeni kartoni: Šme, Žibert, Nenezić; Kašnik, Krefl, Podlogar, Eterović.

V teh trenutkih so bili domači boljši tekmec, v priložnosti se je znašel še Matej Pučko, vendar je velenjski vratar dobil tudi ta dvoboj. V nadaljevanju se je igra še bolj umirila, žogo so imeli več v posesti gosti, toda prave akcije jim ni uspelo sestaviti. Šele v 39. minuti je moral Nenezić spet resneje posredovati, in sicer po poskusu Firerja z glavo po prostem strelu z leve strani.

V 41. minuti je David Kašnik storil prekršek v kazenskem prostoru nad Draženom Pilčićem, sledila je enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo - s strelom po sredini - izvedel Galešić za vodstvo z 1:0.

Uvod drugega polčasa je bil precej miren. Novo razburjenje je sledilo šele v 73. minuti, ko je sam pred Rozmana prišel Domen Črnigoj, velenjski vratar je žogo odbil do Pilčića, a ga je eden velenjskih branilcev dovolj dobro oviral.

V 76. minuti je z dobrih 20 metrov sprožil Mitja Lotrič, Rozman pa je žogo odbil. Lotrič je nato poskusil še dvakrat, vendar tudi takrat neuspešno. V 85. minuti je na drugi strani dobro sprožil Mate Eterović s prostega strela, Nenezić pa je bil na mestu.

V 88. minuti je do strela iz težkega položaja na osmih metrih prišel še Matej Podlogar, toda žogo poslal malo mimo vrat. V izdihljajih tekme so imeli gosti izvrstno priložnost za izenačenje, pred praznim golom se je znašel Eterović, a žogo ob pritisku branilca poslal nekaj centimetrov mimo cilja.

STA


Najbolj brano