Koper do zmage v četrti minuti

Nogometaši Krke so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Luki Koper z 0:1 (0:1).

Novomeški nogometaši v petih prvoligaških dvobojih s Koprčani še niso okusili slasti zmage Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Novomeški nogometaši v petih prvoligaških dvobojih s Koprčani še niso okusili slasti zmage Foto: Tomaž Primožič/Fpa

NOVO MESTO > Novomeški nogometaši v petih prvoligaških dvobojih s Koprčani še niso okusili slasti zmage. Nič drugače ni bilo tokrat.

Stadion Portoval, gledalcev 300, sodniki: Mežnar, Ul (oba Maribor) in Friš Sladki Vrh). Strelec: 0:1 Halilović (4.). Krka: Obradović, Ivanković, Radulović, Cvijanović, Medved (od 46. Bešić), Ihbeisheh, Ranić, Mbognou (od 63. Dežmar), Lekić (od 63. Novosel), Košnik, Marošević. Luka Koper: Nenezić, Palčič, Halilović (od 32. Gregorič), Blažič, Šme, Čovilo, Guberac, Črnigoj, Galešić (od 88. Ivetić), Lotrič (od 70. Pilčić), Pučko. Rumeni kartoni: Košnik, Bešić, Radulović; Palčič.

Favorizirani Primorci so v Novem mestu slavili po zaslugi zgodnjega zadetka, prednost pa so ob ne preveč všečni predstavi ohranili do konca. Koprčani so se s peto zmago vsaj začasno zavihteli pod vrh lestvice, Krka pa je padla na zadnje mesto.

Halilović zadel z glavo

Primorci so začeli odločno in že v četrti minuti povedli. Goran Galešić je izvedel prosti strel z desne strani, pred golom pa je bil najvišji branilec Denis Halilović (že v 32. minuti je zaradi - po neuradnih informacijah - zloma zapestja moral z igrišča), ki je z glavo zadel za 1:0. Po golu je bila igra bolj enakovredna, kljub temu pa so imeli rahlo pobudo gosti, ki so prihajali do kazenskega prostora, a pravega zaključnega strela jim ni uspelo sprožiti. Poskusila sta sicer Domen Črnigoj in Ivica Guberac, toda domači vratar Matko Obradović ni imel večjih težav.

Pri domačih je enega redkih strelov v okvir vrat sprožil Anže Košnik v 33. minuti, toda tudi po njem se izid ni spremenil. Tri minute pred tem so domači zahtevali enajstmetrovko, saj naj bi eden koprskih nogometašev v kazenskem prostoru igral z roko, a sodnik ni dosodil ničesar. V 39. minuti pa so imeli novo lepo priložnost “kanarčki”, potem ko je razpoloženi Galešić le za malenkost s svojo slabšo, desno nogo zgrešil cilj.

Tekma številnih prekinitev

Krka bo v 11. krogu v sredo gostovala v Novi Gorici, Koprčani pa bodo v gosteh pri Olimpiji.

Le nekaj trenutkov po začetku drugega polčasa je nevarno streljal Mitja Lotrič, po nekajminutnem zatišju pa je nevarnejši strel znova sprožil Galešić v 65. minuti, ko se je izkazal Obradović. V tekmi številnih prekinitev sicer igra ni stekla, so pa bili malce konkretnejši gosti z Obale.

Enajst minut pozneje je s “škarjicami” poskusil Dražen Pilčić, Krkin vratar pa je bil spet na mestu. V 82. minuti so domači končno prišli do zaključnega strela, Anže Košnik je ne preveč močno poskusil z glavo, kljub temu pa je imel Igor Nenezić nekaj težav pri branjenju.

STA


Najbolj brano