Koper boljši od Zavrča

Nogometaši Luke Koper so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč z 2:1 (1:0). Koprčani po današnjih tekmah in zmagi velenjskih tekmecev ostajajo na drugem mestu. Po predzadnjem krogu imajo Koprčani tri točke naskoka, ekipi se bosta pomerili v zadnjem krogu.

Nogometaši Luke Koper so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč z 2:1 (1:0) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometaši Luke Koper so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč z 2:1 (1:0) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ZAVRČ > Danes pa so Primorci potrdili visoko uvrstitev še z uspehom pri Zavrču, ki pa bo sezono prav tako končal v zgodnji polovici prvoligaške lestvice, trenutno je po 14. porazu v sezoni na petem mestu.

Športni park, gledalcev 700, sodniki: Jug (Tolmin), Kovačič (Preserje) in Pospeh (Petrovče). Strelca: 0:1 Štromajer (39.), 1:1 Sambolec (59.), 1:2 Štromajer (69.). Zavrč: Fink, Roškar, Šafarić, Smrekar, Kelenc, S. Čeh (od 46. Fuček), Sambolec, Kurbus, Dugolin, Golubar (od 52. Brlečič), Težak. Luka Koper: Simčič, Blažič, Gregorič, Žibert, Lotrič (od 90. Smrtnik), Ivetić, Štulac, Posavac (od 66. Črnigoj), Hadžić, Štromajer (od 90. Nukić), Pučko. Rumeni kartoni: Roškar, Golubar, Fuček, Dugolin, Smrekar; Blažič, Črnigoj. Rdeč karton: /.

V težavnih razmerah za igro, teren je bil namreč dodobra namočen, so nekoliko bolje začeli domači. A s poskusi Karla Težaka, Matije Smrekarja in Dejana Kurbusa vratar gostov Vasja Simčič ni imel težkega dela, prav tako pa na drugi strani Koprčani dolgo niso sestavili nevarnejšega napada. Nekaj polnevarnih poskusov pa je vratar Gregor Fink brez težav ukrotil.

Ko je že kazalo, da se bo polčas končal brez zadetkov, so povedli gostje. Po hitri akciji je Jaka Štromajer dobro sprejel podajo in nato z natančnim strelom ugnal vratarja domačih za prvi gol na tekmi. Nadaljevanje je bilo podobno kot začetek prvega polčasa. Domači so imeli rahlo pobudo in si ustvarili nekaj polpriložnosti, toda brez prave nevarnosti za vrata Kopra.

Vse do 59. minute, ko je imel Zavrč prsti strel. Domači so ga dobro izkoristili, po podaji Dorisa Kelenca pa je bil z glavo natančen Boris Sambolec in na navdušenje domačih navijačev poskrbel za izenačenje.

Vendar je bilo veselje domačih kratko. Le deset minut je bilo namreč 1:1, potem pa je spet udaril danes najnevarnejši v dresu Kopra. Tudi gostje so akcijo začeli s prostim strelom, podal je Leo Štulac, z glavo pa je žogo v vrata domačih preusmeril Štromajer. Po golu so Koprčani nekoliko pritisnili in si priigrali še nekaj priložnosti, vendar Finka niso več premagali.

Zavrč bi morda lahko iztržil točko, če bi bil Mario Brlečić natančnejši v izteku tekme. V 89. minuti je namreč s kakšnih petih metrov meril nenatančno in žoga je poletela prek vrat. Koprčani pa so ob razredčeni obrambi domačih že v sodniškem dodatku prišli še do ene priložnosti, vendar je bil strel Mustafe Nukića preslab, da bi se izid še spremenil in ostalo je pri tesni zmagi gostov.

Zavrč bo v zadnjem krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Ljubljani, Koprčani pa bodo gostili Velenjčane.

STA


Najbolj brano