Koper bo prevzel Dekane

Ante Guberac dopolnjuje kadrovsko zasedbo koprskega nogometnega prvoligaša. Po Janiju Šturmu je včeraj podpisal pogodbo s Perico Ivetićem. V klub se vrača tudi Ivica Guberac, še pomembneje pa je, da bodo Koprčani prevzeli skrb nad dekanskim klubom.

KOPER > “Igralci bodo prihajali in odhajali, to je značilno za julij in avgust, jedro moštva pa imamo zagotovljeno,” je na včerajšnji tiskovki povedal alfa in omega kluba Ante Guberac, ki je formalno še vedno zgolj podpredsednik, a ima dejansko vse niti v svojih rokah. Posredovanje na trgu je opravičil z besedami, da so na dveh ključnih položajih ostali brez nogometašev: “Po odhodu Brečevića smo sporazumno prekinili pogodbo z Luko Majcnom, ki je kakovosten igralec, a se v Kopru nekako ni znašel in prilagodil, tako da smo potrebovali telesno močnega srednjega napadalca. Zato smo se dogovorili z izkušenim Šturmom, ki je lani igral za Gorico.”

Podobno se je zgodilo tudi na položaju levega branilca, saj je takoj po sezoni odšel Bagarić, nato še Perger, na tekmi z Olimpijo pa se je poškodoval še Damir Hadžić, ki bo izven pogona najmanj dva meseca. Nato je Guberac navrgel nekaj slavospevov za Perico Ivetića, ki pa je med slovenskimi nogometnimi poznavalci praktično neznano ime. Ima 26 let, zadnjo sezono je igral v sarajevskemu Olimpicu v prvi ligi BiH, pred tem je dve leti igral za Velež. Na sobotni tekmi proti Mariboru, kjer bodo Koprčani kot drugouvrščeni igrali proti prvouvrščenemu, še ne bo imel pravice igranja, kar pa ne velja za Ivico Guberca, ki ni dobil kluba v tujini in bo registriran za Luko Koper. S tem naj bi koprski klub tudi končal s kadrovanjem, saj je tako sestavil zmes izkušenih nogometašev in najstnikov, a se v avgustu lahko zgodi še kakšen odhod in posledično zapolnitev le-tega na strani prihodov. Starejši Guberac je bil skrivnosten pri finančnih številkah, saj še vedno ni znano, koliko je FC Luka Koper iztržila za prestopa Ivana Brečevića v Grčijo in Denisa Pergerja v Nemčijo. Manj skrivnosten pa je bil pri omenjanju 100.000 evrov, ki jih mora klub po ustnem dogovoru Guberac-Mandarić vrniti ameriškemu podjetniku srbskih korenin do 31. avgusta. “To bomo v roku vrnili, tu ne bo nobenega problema,” je dejal v zvezi s tem dolgom.

Morda še najbolj pomembna novost pa je poglobitev sodelovanja z dekanskim klubom, ki je pred nekaj tedni celo razmišljal o ukinitvi članske ekipe. Takšne ali drugačne vezi med dekanskim in koprskim klubom so vedno bile, tokrat pa naj bi bilo sodelovanje poglobljeno. Koprski klub naj bi popolnoma prevzel Dekane, ki bodo postali podružnica oziroma nekakšna B ekipa Luke Koper. “Prevzeli bomo skrb nad članskim moštvom Dekanov. Poravnavali bomo stroške trenerjev, potne stroške, vsi perspektivni igralci, tako koprski kot dekanski, se bodo kalili v tem klubu, sam pa bom prevzel tudi podpredsedniško mesto,” je še dodal Ante Guberac.

DENIS SABADIN


Najbolj brano