Koper beži Muri in lovi Olimpijo

Glavna novica pred predzadnjim krogom prve lige je odločitev prvaka druge lige Aluminija, da se letos ne bo odrekel napredovanju. Koprčani upajo, da si bodo že danes zagotovili nastop v ligi Evropa.

Goran Galešić  bo danes se zadnjič zaigral v dresu Hita  Foto: Leo Caharija
Goran Galešić bo danes se zadnjič zaigral v dresu Hita  Foto: Leo Caharija

KOPER, NOVA GORICA >”Morda je Triglav v danih okoliščinah celo težji nasprotnik od Maribora. Upam, da bo v četrtek zvečer kocka že padla in da bomo v Ljudski vrt odšli sproščeni,” pred današnjo tekmo s Triglavom vzdušje v koprski vrsti ponazarjaMatej Pučko.

V koprskem taboru torej ni običajnega razmišljanja pred zadnjo domačo tekmo v sezoni, ko se večinoma ugiba, kdo bo zadnjič (ali je že zadnjič) v rumeno-modri opravi stopil na koprsko zelenico. Popoldne to ne bo pomembno, čeprav nekaj igralcev jemlje slovo. Vse je podrejeno zmagi in upanju, da bo Olimpija, ki tudi mora zmagati, premagala Muro 05. Koprčani si niti pomisliti ne upajo, da bi si morali kožo reševati v Mariboru, kjer bodo nekateri še posebej nabrušeni.Postava po podobna tisti v Velenju, brez poškodovanega Bubanje, četrti tujec bo na tribuni Linić, na klopi pa ne bo Žiberta, ki je v Srbiji z mlado reprezentanco.Gosti tudi potrebujejo točke za dokončen pobeg z zadnjega mesta, a bodo brez trenerja Siniše Brkića, ki je bil kaznovan z eno tekmo prepovedi vodenja. Oboji nimajo kaznovanih igralcev.

Po današnji tekmi Luka Koper : Triglav bodo na stadionu izžrebali prejemnike nagrad v igri Zadeni eno od enajstih. Glavna nagrada je osebni avto citroen C1. Če želite prejeti eno od nagrad, morate biti nosilec letnega abonmaja za sezono 2011/2012 in morate biti prisotni na javnem žrebanju. Ob odsotnosti izžrebanca bo nagrada poiskala drugega.

Nogometaši Hita Gorice so z mislimi že na počitnicah. Kakšna utegne biti nova sezona za glavne akterje, še ni dorečeno. Negotovosti v društvu je vse več: s kom, kako in s kakšnim ciljem naprej? To so vprašanja, ki si jih zastavljajo posamezniki v klubu in okrog njega. Novogoriški nogomet je v 20 letih slovenske državnosti doživel že številne vzpone in padce, a se je vedno nekako uspel pobrati in ohraniti podobo enega najbolj solidnih klubov na slovenski sceni. Ne nazadnje se je tudi aktualna vodstvena garnitura soočila z nič kaj rožnatim položajem ob njenem ustoličenju.

Današnji prvenstveni dvoboj? S tekmovalnega zornega kota je pravzaprav nepomemben. Tako Novogoričani kot Velenjčani, kar zadeva rezultate, v tej sezoni nimajo več česa iskati. Lahko pa gledalcem ponudijo sproščeno in dinamično predstavo, ki sta jih današnja tekmeca v medsebojnih dvobojih že uprizarjala. Novogoričani, ki bodo zaigrali v premešani zasedbi, pa bodo imeli pred seboj še en (statistični) motiv: Rudarja v letošnji sezoni še niso premagali. RM, ASO


Najbolj brano