Koliko jih lahko stane ločitev?

Danes oziroma vsaj do konca tega tedna naj bi se razpletla saga okrog treh nesojenih članov Nogometnega društva Gorica: Mihe Mevlje, Mihe Gregoriča in Dejana Žigona.

NOVA GORICA > Potem ko je komisija za registracijo igralcev pri Nogometni zvezi Slovenije odločila, da so našteti nogometaši upravičeno prekinili pogodbe s klubom, je podoben sklep pričakovati tudi po pritožbi ND Gorica oziroma na drugi stopnji odločanja. Miha Mevlja, Dejan Žigon in Miha Gregorič bodo po vsej verjetnosti dobili proste roke oziroma potrebne papirje in bodo lahko iskali oziroma zaigrali za nove klubske delodajalce.

Odprto ostaja vprašanje denarne poravnave oziroma odškodnine in dinamike izplačevanja zaostalih obveznosti.

Miha Mevlja, Dejan Žigon in Miha Gregorič bodo po vsej verjetnosti dobili proste roke.

Naj spomnimo: Mevlja, Žigon in Gregorič so zaradi zaostankov pri izplačilih - nogometaši so več mesecev trenirali in igrali brez rednih mesečnih dohodkov - ob koncu prvenstva vložili zahtevek za prekinitev pogodbe. Bržkone bi šla zadeva hitro v pozabo oziroma mimo (nogometne) javnosti, če se ne bi medtem pojavila Parma oziroma italijanski interesenti. Trije domala nepogrešljivi nosilci igre Gorice v pretekli sezoni pa so se naenkrat znašli v središču pozornosti.

Žigon je bil s 15 zadetki drugi strelec lige v pretekli sezoni, Mevlja je bil član mlade reprezentance, Gregorič pa se je prelevil v iskanega branilca. Posledično so za novo sezono postali zanimivi tudi v novogoriški oziroma italijanski perspektivi.

Uprava ND Gorica jih je sprva poskušala zadržati in jim poravnala tudi nekaj obveznosti za nazaj. Pogovori so potekali, dogovora pa ni bilo. Medtem je licenčna komisija na prvi stopnji razsodila v prid omenjenih igralcev, ki so začeli iskati nove delodajalce. Prvi jih je našel Mevlja, in sicer pri švicarskem prvoligašu Lausanni. Do tu je šlo še vse dokaj gladko, potem pa je sledil zaplet. ND Gorica je - kot trdijo v klubu zlepa, v Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) pa zgrda - zahtevala dogovor med kluboma (beri: odškodnino), pri čemer se je na odločitev licenčne komisije pritožila.

Kakšna je bila komunikacija na relaciji Gorica-Lausanne in kdo se je pogovarjal na obeh straneh, vedo le neposredno vpleteni in niti ni bistveno. Škoda je bila že povzročena. Mevlja, ki je moral izpustiti tekmo uvodnega kroga švicarskega prvenstva, se nadeja, da bo prejel potrebne papirje še ta teden. “Predsednik Lausanne me je seznanil z razvojem dogodkov in hkrati tudi pojasnil, da ne namerava plačati odškodnine. Mojega novogoriškega obdobja pa je tako ali drugače nepreklicno konec,” je pojasnil Mevlja.

Na podobni valovni dolžini je tudi Gregorič, ki naj bi mu ND Gorica prav tako dolgoval tri plače. “Odnosi so načeti, zaupanja ni več. Žalostno je, da klub vlaga denar v tožbe namesto, da bi poravnali obveznosti,” je pojasnil Gregorič, ki z Žigonom še išče novega delodajalca.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano