Koga sploh še zanima Gorica?

Še osem krogov je do konca prvoligaškega nogometnega prvenstva, v katerem se je znova zaostril boj za obstanek in tudi preživetje. Prvič v sezoni so zmagale samo domačini, za nameček sta izgubili vodilni ekipi.

Bo Bonifika v soboto zvečer proti Mariboru le nekoliko bolj polna? Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Bo Bonifika v soboto zvečer proti Mariboru le nekoliko bolj polna? Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER >Na dnu lestvice so trenutno klubi, ki so v vseh pogledih v slabi kondiciji, predvsem finančno. Nekateri so kljub skromnemu proračunu še dokaj stabilni in obljubljeni denar dobijo, drugi pa še minimalnih obljub ne morejo izpolniti. V najtežjem položaju sta Mura 05 in Gorica, ki se bosta pomerila v nedeljo.

Novogoričani so trenutno na še varnem osmem mestu, a predzadnji Aluminij po presenetljivi zmagi proti Olimpiji zaostaja le za dve točki, zadnja Mura pa za šest točk.

Slovenska liga, v kateri lahko vsak premaga vsakega, je torej res nenavadna. Celje je ugnalo Maribor, kar pa sploh ni tako presenečenje, kot je poraz Olimpije v Kidričevem. In ta je izvabil pomenljive nasmeške.

Včeraj je predsednik ND Gorica Robert Vrtovec potrdil, da je klub od občine prejel določena sredstva, ki so jih pred leti namenili v obnovo igrišč. Tako bodo lahko poplačali dolgove iz pretekle sezone in tudi dopolnili vlogo za pridobitev licence. ASO

Trener Mure Ante Šimundža je po porazu v Kopru povedal, da so napake in igra posledice tega, da igralcem bežijo misli k drugim stvarem. Ni sicer omenil klubskega razsula, a gotovo je to eden glavnih razlogov. Miran Srebrnič po porazu Gorice v Kranju tega ni omenjal. V primeru Gorice ne moremo trditi, da je klub v razsulu, saj nima takih dolgov kot Mura, je pa dejstvo, da uprava čaka na konec sezone, ko se bo poslovila. Drugo dejstvo je, da se dolg do igralcev veča, kar neizbežno vpliva na njihovo igro. V Novi Gorici so bili vajeni urejenih razmer in nimajo tako trde kože kot igralci v že nekaj let problematičnih okoljih. Najbrž pa je težava tudi v tem, da je novogoriško okolje zadnja leta povsem indiferentno do športa. Na stadion pride kakih 200 gledalcev, ki prežijo na napake igralcev (niti v Kopru ni bistveno bolje) in sodnikov, prave podpore s tribun pa ni. Ne glede na gospodarsko krizo, ki je zdesetkala gospodarstvo, se zdi, da je vplivnim možem skoraj vseeno, če bi mesto izgubilo nogometnega prvoligaša. Bi bil izpad v drugo ligo katarza?

Koprčani so izpolnili nalogo in navidez zlahka preplavali Muro, ki pa je vendarle v epizodah (sodobni nogomet odločajo epizode) gostitelje spravila v težave. Za nameček je v končnici tekme pri izidu 2:1 dvakrat zapravila 100-odstotno priložnost za izenačenje. Koprčani so Prekmurcem na trenutke pustili preveč prostora in si privoščili majhne napake, ki bi jih Maribor, čeprav je njihova forma v padcu, zanesljivo znal kaznovati.

Apatična Olimpija v Kidričevem in vse slabši Maribor sta za zanimivost končnice sezone dobra novica. Po zadnjih predstavah državnih prvakov se zdi, da se nam v soboto v Kopru obeta zares zanimiva tekma, ki bi zaslužila tudi večji obisk.ROK MAVER


Najbolj brano