Klasika na San Siru

Drevi bosta na sporedu preostala četrtfinalna dvoboja v nogometni ligi prvakov. Pod drobnogledom bo klasika AC Milan : Barcelona na San Siru. Bayern gostuje v Marseillu.

Zlatan Ibrahimović (levo) in Robinho bosta napadalna  aduta Milana z Barcelono Foto: Alessandro Garofalo
Zlatan Ibrahimović (levo) in Robinho bosta napadalna aduta Milana z Barcelono Foto: Alessandro Garofalo

MILANO> Barcelona in Milan sta zaznamovala preteklo desetletje v elitnem klubskem tekmovanju. V zadnjem obdobju je pobudo prevzel katalonski velikan, ki je slavil tudi lani. Ekipi sta se pomerili že v skupinskem delu. Na Nou Campu sta se moštvi razšli z neodločenim izidom (2:2), v Milanu pa je slavila Barcelona 3:2. Igriv pristop Barcelone je porok za še eno nogometno poslastico.

V izločilnih bojih sta se ekipi zadnjič pomerili v sezoni 2005/06, a takrat v polfinalu. Barcelona je napredovala po zmagi na San Siru z 1:0 in nato tudi osvojila ligo prvakov. Mark Van Bommel in Maxi Lopez, ki sta takrat branila katalonske barve, sta sedaj člana rdeče črnih. V aktualni Milanovi zasedbi pa sta še dva, nekdaj vidna člana Barcelone, Gianluca Zambrotta in Zlatan Ibrahimović, seveda. Zdravstveni karton bolj skrbi trenerja Milana Massimiliana Allegrija, ki bo pogrešal Thiaga Silvo, pa tudi preostale rekonvalescente Pata, Antonia Cassana in Ignazia Abateja. Za povrh na drevišnji tekmi ne bo smel igrati niti kaznovani Van Bommel. Na katalonski strani od prvokategornikov Pep Guardiola že dalj časa ne more računati na Davida Villo. Z Lionelom Messijem, ki ruši vse strelske rekorde, pa je v napadu vse lažje.

Barcelona je v zadnjih treh letih dvakrat osvojila ligo prvakov. V sezoni 2009/10 jo je v polfinalu zaustavil Milanov mestni tekmec Inter, ki je, mimogrede, zamenjal že drugega trenerja v letošnji sezoni. Namesto Claudia Ranierija bo na klop prvega moštva sedel Andrea Stramaccioni, ki prihaja iz mladinskega pogona.

ASO


Najbolj brano