Kdo lahko zabije?

Nogometaši Gorice lahko drevi z zmago ali remijem v Mariboru spet popestrijo prvenstvo. V nasprotnem bodo imeli gostitelji še enega tekmeca manj v boju za prvo mesto.

Mariborčan Marcos Tavares  (desno v rumenem dresu) je proti Novogoričanom dosegel zadetek na obeh medsebojnih obračunih v letošnji sezoni   Foto: Boĺˇtjan Bensa
Mariborčan Marcos Tavares (desno v rumenem dresu) je proti Novogoričanom dosegel zadetek na obeh medsebojnih obračunih v letošnji sezoni  Foto: Boĺˇtjan Bensa

NOVA GORICA > Pot do zaključka prvenstva je sicer še dolga. Na sporedu je še enajst krogov, vključno z današnjim. V igri je torej še 33 točk, pa tudi Mariborčane čaka nekaj zahtevnih preizkušenj. Je pa že zdaj jasno, da bi se Novogoričani ob morebitnem porazu poslovili od boja za naslov prvaka. Razlika enajstih točk, ki bi jih v tem primeru ločila do prvega mesta, bi bila prevelika, obenem upoštevajoč, da so na lestvici pred njimi tudi Koprčani in Velenjčani. Do sklepnega pokalnega obračuna (21. maja) na Bonifiki je sicer še daleč. Novogoričani in Mariborčani bodo le štiri dni prej v športnem parku odigrali predzadnji krog državnega prvenstva. Takrat utegne biti tudi znan razplet v prvi slovenski nogometni ligi.

Novogoričani po treh prvenstvenih tekmah, v katerih niso zadeli, želijo prekiniti ta neslaven niz. Vprašanje je seveda, če so prvaki pravšnji tekmec za kaj takega. Odgovor bi utegnil biti pritrdilen. Mariborčani si doma ne bodo privoščili kalkulacij. Še najmanj, kar si želijo, je negotova končnica prvenstva. Gostje pa bodo bržkone dobili tisto, kar so pogrešali na zadnjih treh tekmah, več manevrskega prostora v (proti)napadih. Mariborčani so namreč kar gostoljubni gostitelji. Tekmeci v Ljudskem vrtu so jim na zadnjih petih dvobojih odščipnili osem točk in jim zabili kar 12 golov. Zadetek ali dva sta v Mariboru dosegla tudi Triglav in Krka.

Če bo ta statistična popotnica navdih za večjo novogoriško učinkovitost na drevišnjem dvoboju, ki bo gotovo poglavje zase, bomo šele videli. Novogoričane, ki so se v Maribor odpravili včeraj, bodo še četrtič zapored spremljale kamere nacionalne televizije. Na prejšnjih treh obračunih niso dosegli gola. Zanimiv podatek je tudi, da v gostujočem moštvu drevi ne bo obeh strelcev na medsebojnih dvobojih z Mariborčani v letošnji sezoni. Gianluca Lapadula, ki je poskrbel za izenačenje (1:1) na jesenskem obračunu v Ljudskem vrtu, bo počival zaradi rumenih kartonov. Saša Aleksander Živec, ki je popeljal nato poražene (1:2) Novogoričane v vodstvo na tekmi v športnem parku, pa se je vrnil v Domžale. Drevišnji dvoboj bo sodil Mitja Žganec iz Ljubljane.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano