Kateri je najboljši - Messi, Ribery ali Ronaldo?

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila imena treh finalistov v izboru za najboljšega nogometaša sezone 2012/13. Konec avgusta, pred tekmo evropskega superpokala v Pragi, se bodo novinarji odločali med Lionelom Messijem (Barcelona), Franckom Riberyjem (Bayern München) in Cristianom Ronaldom (Real Madrid).

Franck Ribery Foto: Wikipedia
Franck Ribery Foto: Wikipedia

NYON > Z začetnega seznama desetih nogometašev je posebna komisija Uefe - v njej so bili novinarji vseh držav članic - sestavila skrajšan seznam treh finalistov z Argentincem, Francozom in Portugalcem. Na mestih od 4 do 10 pa so bili Poljak Robert Lewandowski (Borussia), Nizozemec Arjen Robben, Nemec Thomas Müller (oba Bayern München), Valižan Gareth Bale (Tottenham), Nemec Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Šved Zlatan Ibrahimović (PSG) in Nizozemec Robin van Persie (Manchester United).

Nagrado za najboljšega nogometaša v prejšnji sezoni je Uefa uvedla leta 2011. V prvem izboru je za sezono 2010/11 zmagal Messi, v prejšnji pa je bil zmagovalec njegov soigralec v Barceloni Andres Iniesta.

STA


Najbolj brano