Kanarčki so zamudili priložnost

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper, edino ekipo, proti kateri v tej sezoni še niso izgubili, z 1:0 (1:0).

Nogometaši ljubljanske Olimpije so  premagali Luko Koper,  edino ekipo, proti kateri v tej sezoni še niso izgubili, z 1:0  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometaši ljubljanske Olimpije so premagali Luko Koper, edino ekipo, proti kateri v tej sezoni še niso izgubili, z 1:0  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Ljubljanska Olimpija je kljub zdesetkanemu kadru, v katerem so manjkali Antonio Delamea Mlinar, Marko Zalaznik, Nik Omladič, Rok Baskera, Enis Đurković, Aleksandar Rodić, Aljaž Ivačič, Andraž Šporar in Kenan Bajrić, premagala Koper.

Stadion Stožice, gledalcev 450, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Friš (Sladki Vrh) in Šinkovec (Maribor). Strelec: 1:0 Jović (17.). Olimpija: Šeliga, Kostić, Škarabot, Zarifović, Trifković (od 89. Eteme), Valenčič (od 90. Zorc), Vukčević, Kapun, Mitrović, Jović (od 90. Čeh), Fink. Luka Koper: Simčič, Blažič, Halilović, Hadžić, Palčič, Čovilo, Guberac, Galešić, Ivetić (od 81. Lotrič), Žibert (od 70. Pučko), Štromajer (od 78. Pilčić).Rumeni kartoni: Kapun, Kostić, Mitrović; Palčič, Žibert, Halilović. Rdeč karton: /.

Po neodločenem izidu 1:1 ter dveh zmagah z 1:0 so zeleno-beli tudi tokrat slavili z 1:0. Koper, ki je pogrešal zgolj Domna Črnigoja, je tako zamudil priložnost, da se približa vodilnemu Mariboru, ki je izgubil proti Rudarju, na zgolj dve točki.

Po ne ravno razburljivem začetku tekme so domači povedli v 17. minuti. Damjan Trifković je podal pred vrata Kopra, tam pa se je najbolje znašel Boban Jović in zadel za 1:0. V prvem polčasu so gledalci videli le še eno resnejšo priložnost, in sicer jo je po poigravanju Arisa Zarifovića in Matije Škarabota zapravil Matej Palčič, ki je žogo poslal v naročje Aleksandra Šelige.

Uvod drugega polčasa je minil v borbeni igri predvsem na sredini igrišča, priložnosti ni bilo. V 58. minuti pa je Perica Ivetić po podaji z desne strani pršel do strela, žogo pa je na golovi črti izbil Zarifović. V 69. minuti je na drugi strani zagrozil Nik Kapun, a je Vasja Simčič žogo kljub nekaj težavam ujel.

Olimpija bo v 30. krogu v nedeljo gostovala v Novem mestu, Koper pa bo dan prej gostil Maribor.

V 73. minuti je dvakrat poskusil Damir Hadžić, a tudi po zaslugi dobrega posredovanja Šelige po strelih iz bližine je ostalo pri vodstvu domačih. Ljubljanski vratar je dobro posredoval tudi v 80. minuti po prostem strelu Ivice Guberca. Odbito žogo je Miroslav Ćovilo s petih metrov poslal mimo gola. Nenatančen je bil tudi Jović v izdihljajih tekme.

STA


Najbolj brano