Kanarčki so osvojili točko

Nogometaši Luke Koper in ljubljanske Olimpije so se v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1). Olimpija je bila v prvem polčasu boljši tekmec in je zasluženo vodila, Koper pa je izenačil po praktično prvi resni akciji na tekmi.

Nogometaši Luke Koper in ljubljanske Olimpije so se v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometaši Luke Koper in ljubljanske Olimpije so se v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Ljubljančani so tako na dveh tekmah zbrali točko, Koper pa je tik pod vodilnim Mariborom s štirimi točkami.

V tekmo so bolje vstopili gosti. Prvi je v šesti minuti zagrozil Nik Omladič, a je strel z roba kazenskega prostora Igor Nenezić odbil v kot. V 18. minuti je Gabriel Eteme pritekel sam pred vrata domačih, potem pa začetniško streljal in omogočil koprskemu vratarju novo obrambo.

Stadion Bonifika, gledalcev 800, sodniki: Vinčić (Maribor), Friš (Sladki Vrh) in Klančnik (Slovenj Gradec). Strelca: 0:1 Eteme (34.), 1:1 Lotrič (54.). Luka Koper: Nenezić, Mavrič-Rožič, Blažič, Hadžić (od 8. Šme), Štulac (od 62. Reja), Črnigoj, Ćovilo, Palčič, Lotrič (od 71. Krajnc), Pučko, Galešić. Olimpija: Džafić, Eteme, Jović, Trifković (od 65. Ivelja), Đurković (od 88. Valenčič), Šporar, Delamea Mlinar, Omladič, Bagarić, Mitrović, Zeba. Rumeni kartoni: Galešić, Ćovilo, Mavrič-Rožič, Krajnc, Palčič; Trifković, Omladič. Rdeč karton: /.

Zadetek za goste je prispeval isti igralec, ko je izkoristil lepo globinsko podajo nekdanjega igralca Kopra Davorja Bagarića. Eteme se je poigral s koprsko obrambo, potem pa rutinirano mimo nemočnega koprskega vratarja poslal žogo v mrežo. Prvi pravi strel proti vratom Olimpije so domači sprožili v 42. minuti. Domen Črnigoj je z 18 metrov močno streljal v levi zgornji kot, a je ljubljanski čuvaj mreže strel obranil.

Tudi v drugem polčasu so bili gosti iz Ljubljane boljši tekmec. V 49. minuti je Andraž Šporar stekel sam proti domačim vratom, potem pa neoviran že znotraj kazenskega prostora sprožil visoko preko gola. Edino priložnost so domači unovčili v 54. minuti. Goran Galešić, ki je bil najbolj razpoloženi “kanarček” v polju, je hitro izvedel kot, do tedaj neopazni Mitja Lotrič pa je iz neposredne bližine kaznoval nepozorno ljubljansko obrambo.

Koprčani bodo v 3. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Krko.

V nadaljevanju so bili spet aktivnejši gosti. Zajko Zeba je v 60. in 68. minuti iz ugodnih položajev meril mimo domačih vrat. Sedem minut pozneje je Bagarić lepo zaposlil Omladiča, po njegovem strelu iz neposredne bližine pa se je z izjemno obrambo izkazal Nenezić. Tudi v 79. minuti je bil koprski vratar v glavni vlogi. Enis Đurković je močno streljal z roba kazenskega prostora, Nenezić pa je s parado za fotografe žogo izbil v kot. Po kotu in gneči v kazenskem prostoru domačih so zaradi igranja Mateja Mavrič-Rožiča z roko gosti zahtevali najstrožjo kazen, sodnik pa se zanjo ni odločil.

STA


Najbolj brano