Kanarčki poraženi

Nogometaši Luke Koper so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:1 (0:1). Derbi kroga med kanarčki in vijolicami je na Bonifiki pripadel Štajercem, ki so tako naredili enega odločilnih korakov k novemu naslovu prvaka.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Pred zadnjimi šestimi krogi imajo Mariborčani osem točk prednosti pred zasledovalci. Če so se izbranci Anteja Šimundže hitro pobrali po porazu proti Rudarju in tako vpisali peto zmago na zadnjih šestih tekmah, pa so si igralci Rodolfa Vanolija po za mnoge presenetljivem porazu v Ljubljani z novo ničlo otežili svoj položaj. Točkovno so jih namreč ujeli Velenjčani.

Stadion Bonifika, gledalcev 2500, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Bensa (Kojsko). Strelec: 1:0 Tavares (44.). Luka Koper: Simčič, Blažič, Halilović, Hadžić, Palčič, Čovilo, Guberac, Ivetić (od 86. Pilčić), Črnigoj (od 81. Lotrič), Galešić, Štromajer (od 65. Pučko). Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Mejač, Cvijanović (od 79. Bohar), Mertelj, Dervišević, Vršič (od 90. Hotić), Mendy (od 90. Arghus), Tavares. Rumeni kartoni: Galešić, Halilović, Hadžić; Tavares. Rdeč karton: /.

V uvodu tekme so bili konkretnejši Štajerci, ki so v 11. minuti prvič resneje zagrozili, potem ko je sprožil Goran Cvijanović, žoga je zadela Mateja Palčiča, a jo je Vasja Simčič kljub temu ujel. Domači so prvič nevarneje streljali v 20. minuti, ko je Goran Galešić z roba kazenskega prostora meril malo mimo vrat. Tri minute pozneje je Jean-Philippe Mendy z glavo žogo poslal v naročje koprskega vratarja, nato pa je še Dare Vršič preizkusil sposobnosti Simčiča.

Gosti so povedli tik pred koncem polčasa. Po potrpežljivi igri so bili nagrajeni z vodilnim zadetkom. Prosti strel z desne strani je izvedel Vršič, Marcos Tavares pa je z glavo preusmeril žogo v desni kot. Mariborski kapetan se je s 117. golom v vijoličastem dresu na klubski lestvici strelcev izenačil z Brankom Horjakom.

V drugem polčasu so gledalci dolgo čakali na kakšno resnejšo priložnost ene ali druge ekipe. Koprčanom ni uspelo izvesti pravega pritiska na mariborska vrata, saj so imeli gosti več časa žogo v svoji posesti. Poskušali so predvsem iz prekinitev, a tudi te jim niso pomagale do zadetka.

Eno obetavnejših akcij v drugem delu so imeli domači v 80. minuti, ko je Palčič prodrl v kazenski prostor, žogo po njegovem poskusu podaje pa je Jasmin Handanović odbil. Tik pred koncem tekme so še enkrat zagrozili gosti, ko je Damjan Bohar meril pod prečko, izkazal pa se je Simčič.

Koper bo v 31. krogu prihodnjo soboto gostoval v Celju, Maribor pa bo doma gostil Olimpijo.

STA


Najbolj brano