Kanarčki pokljuvali rudarje

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Luki Koper z 1:4 (0:4).

Koprčani uspešno lovijo tretje mesto (fotografija je simbolična) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprčani uspešno lovijo tretje mesto (fotografija je simbolična) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

VELENJE> Tekma v Velenju se je zaradi zamude Koprčanov pričela 45 minut pozneje od predvidenega začetka. Ta zamuda je očitno bolj vznemirila domače nogometaše, ki so že po 25 minutah zaostajali z 0:3. Koprčani so tako prišli do nove pomembne zmage v boju za tretje mesto, štiri kroge pred koncem imajo pred četrtouvrščenimi Domžalami tri točke prednosti.

Koprčani so povedli v osmi minuti, ko so unovčili že svoj prvi strel na tekmi. Goran Galešić je s prostega strela žogo poslal v kazenski prostor, kjer je Miroslav Čovilo z glavo matiral Alena Pašagića. Kmalu po prejetem golu so imeli domači nogometaši lepo priložnost za izenačenje. Najprej je Christian Bubalović streljal z glavo, Igor Nenezić je žogo odbil, pri njej se je znašel Sebastjan Berko, a jo poslal čez gol.

Koprski vratar se je nato izkazal še po poskusu Ivana Firerja, v 17. minuti pa je sledila kazen za zapravljene priložnosti, saj so Koprčani podvojili prednost. Jean-Philippe Mendy se je odločil za strel s 30 metrov, Pašagić je žogo že prijel, a mu je spolzela iz rok in v mrežo. V 25. minuti so gosti vodili že s 3:0, saj je Berko zatresel lastno mrežo. Pred tem je Matej Pučko odvzel žogo Davidu Kašniku, sprožil, žoga pa se je od Berka odbila v mrežo. Zmagovalec je bil dokončno odločen tik pred koncem prvega polčasa, ko je velenjsko mrežo zatresel še Ivica Guberac. Ta je izvedel prosti strel s skoraj 40 metrov, Pašagić je žogo brez posebnih težav ujel, a z njo stopil čez golovo črto.

Velenjčani so v drugem polčasu pokazali lepši obraz. Že v 50. minuti so izid znižali, potem ko je po podaji Rajka Rotmana z glavo zadel Firer. V 56. minuti je Kašnik z dobrim posredovanjem preprečil zadetek Mateja Pučka, na drugi strani pa je razpoloženi Nenezić nekaj trenutkov pozneje ustavil dober strel z glavo Mateja Eterovića. V 79. minuti je z glavo znova poskusil Firer, takrat pa zatresel vratnico. Domači so novo priložnost zapravili v 84. minuti, ko je znova streljal Eterović, Daniel Bradaschia pa preprečil gol.

STA

Rudar Velenje - Luka Koper 1:4 (0:4)

Velenje, 11. maja (STA) -

* Stadion Ob jezeru, gledalcev 450, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Mikača (Višnja Gora) in Kovačič (Preserje).

* Strelci: 0:1 Čovilo (8.), 0:2 Mendy (17.), 0:3 Berko (25./avtogol), 0:4 Guberac (45.), 1:4 Firer (50.).

* Rudar: Pašagić, Bubalović (od 46. Črnčič), Stjepanović (od 64. Klinar), Firer, Rotman, Berko, Jahić, Kašnik, Bratanović (od 79. Podlogar), Radujko, Eterović.

* Luka Koper: Nenezić, Blažič, Guberac, Galešić (od 53. Bradaschia), Mendy (od 90. Lotrič), Črnigoj, Mavrič, Bagarić, Hadžić, Čovilo, Pučko (od 87. Žibert).

* Rumeni kartoni: Bubalović, Radujko, Berko, Kašnik, Rotman; Čovilo.

* Rdeč karton: /.


Najbolj brano