Kanarčki na vrhu razpredelnice

Nogometaši Luke Kopra so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Celje s 3:0 (0:0). Do prvega koprskega gola so sicer imeli pobudo in priložnosti gostitelji, ki pa so bili v napadih premalo zbrani.

Nogometaši Luke Kopra so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Celje in se s sedmo zmago v sezoni vsaj začasno zavihteli na sam vrh prvenstvene razpredelnice   Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometaši Luke Kopra so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Celje in se s sedmo zmago v sezoni vsaj začasno zavihteli na sam vrh prvenstvene razpredelnice  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

CELJE > To so Koprčani znali izkoristiti, saj so po vodilnem golu v 58. minuti še dvakrat zadeli v polno in se s sedmo zmago v sezoni vsaj začasno zavihteli na sam vrh prvenstvene razpredelnice. Po izenačenem začetku in nekaj strelih na obeh straneh je prvega nevarnejšega sprožilo Celje v 20. minuti, ko je koprski vratar Igor Nenezić zletel v prazno, do strela z glavo je prišel Gregor Bajde, a žogo poslal mimo gola. Sledilo je obdobje brez prave akcije, do konca prvega polčasa maloštevilni gledalci niso videli več spodobnega poskusa.

Arena Petrol, gledalcev 200, sodniki: Jug (Tolmin), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana). Strelci: 0:1 Palčič (58.), 0:2 Žibert (80.), 0:3 Galešić (89., 11-m). Celje: Kotnik (od 46. Mujčinović), Centrih, Žitko, Krajcer, Gobec, Jugović, Vrhovec, Zajc (od 80. Plesec), Čadikovski, Bajde (od 69. Jovanović), Žurej. Luka Koper: Nenezić, Šme, Guberac, Blažič, Halilović, Čovilo, Lotrič (od 78. Črnigoj), Galešić, Ivetić (od 66. Pučko), Žibert (od 87. Pilčič), Palčič. Rumeni kartoni: Gobec, Krajcer, Čadikovski; Galešić, Halilović, Palčič, Žibert. Rdeč karton: /.

Celjani so na začetku drugega polčasa morali zamenjata vratarja, saj si je Matic Kotnik poškodoval mišico. Domači so bili sicer v uvodu tega dela igre konkretnejši, med drugim je Andraž Žurej v 48. minuti zadel vratnico, Sebastjan Gobec pa je v 51. minuti z zavitim strelom Neneziću povzročil kar nekaj dela.

Žurej je znova poskusil v 55. minuti, tudi takrat je bil na mestu koprski čuvaj mreže. Tri minute pozneje pa so do vodstva, po prvem svojem strelu v drugem polčasu, prišli gosti. Goran Galešić je podal pred gol, tam je Miroslav Čovilo podaljšal do Mateja Palčiča, ta pa je iz neposredne bližine zadel za 1:0.

Celje bo v 14. krogu 19. oktobra gostovalo v Ljubljani, Koprčani pa bodo gostili Triglav.

Na 2:0 so gosti povedli v 80. minuti, potem ko je Domen Črnigoj prodrl po levi strani in lepo podal v kazenski prostor do Urbana Žiberta, ki je neoviran podvojil koprsko prednost. Končni izid je v 89. minuti iz enajstmetrovke postavil Galešić.

STA


Najbolj brano