Kampla je bilo malo strah

Slovenska nogometna reprezentanca je dopotovala v Reykjavik, kjer bo v petek ob 21. uri po slovenskem času proti Islandiji igrala šesto tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014. Vzdušje v izbrani vrsti je dobro, sproščeno, a hkrati so izbranci Srečka Katanca odločeni, da se s severa Evrope vrnejo s polnim izkupičkom.

Slovenska nogometna reprezentanca je dopotovala v Reykjavik, kjer bo v petek ob 21. uri po slovenskem času proti Islandiji igrala šesto tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 Foto: Primož Lovrič
Slovenska nogometna reprezentanca je dopotovala v Reykjavik, kjer bo v petek ob 21. uri po slovenskem času proti Islandiji igrala šesto tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 Foto: Primož Lovrič

REYKJAVIK > Med temi je tudi Kevin Kampl, ki bo bržčas skupaj s Samirjem Handanovićem v vratih, Mišom Brečkom, Brankom Ilićem, Boštjanom Cesarjem, Bojanom Jokićem v obrambi, Jasminom Kurtićem, Renejem Krhinom, Valterjem Birso in Andražem Kirmom v zvezni liniji ter Milivojem Novakovićem v napadu začel pomemben petkov obračun.

Slovensko reprezentanco danes ob 19.30 po slovenskem času na stadionu Laugardalsvöllur, ki ima približno 9800 sedišč, čaka še zadnji trening pred petkovo tekmo, ki jo bo sodil Nemec Felix Zwayer. V skupini E sicer po petih tekmah vodi Švica z 11 točkami, Islandija in Albanija jih imata po devet, Norveška sedem, Ciper štiri in Slovenija tri točke. Poleg dvoboja Islandije in Slovenije bo v petek na sporedu še obračun Albanije in Norveške, v soboto pa se bosta pomerila še Švica in Ciper.

“Tega še ne vem. Selektor doslej tega še ni rekel, možno je, ampak to je selektorjeva naloga. Vseeno, kdo bo igral, vsak bo dal vse od sebe in upam, da bomo šli s tremi točkami od tod,” je po prihodu na Islandijo o vlogi v začetni postavi povedal Kampl. Nogometaš Red Bulla iz Salzburga, ki je dobršen del petkove prijateljske tekme v Bielefeldu proti Turčiji (2:0) opozarjal nase, se zaveda, kako bo treba igrati proti čvrsti Islandiji, ki bo brez slovenskega krvnika iz Stožic Gylfija Sigurdssona.

“Mislim, da smo res dobro trenirali. Vse, kar je selektor naročil, smo naredili. Moramo dobro stati v obrambi, se dobro premikati vsi skupaj na igrišču. Da lahko dosežemo gol, vemo, ampak bolj pomembno je, da ga ne dobimo. Mislim, da smo zelo dobro pripravljeni, po zmagi s Turčijo pa je še samozavest večja. Vzdušje je tudi dobro, tako da lahko gremo res pozitivno na tekmo,” pravi Kampl, ki je prvič obiskal pravljično deželo gejzirjev, vulkanov, slapov, ledenikov in drugih naravnih čudes, ki jih ponuja ta država z dobrimi 300.000 prebivalci na severu Atlantika.

“Da, prvič sem na Islandiji. Malo me je bilo kar strah ob pristanku, saj ni bilo konca oblakov. Toda pilot nas je varno pripeljal na tla,” je o prvih vtisih povedal Kampl in dodal: “Oddaje o Islandiji sem že gledal po televiziji, videl sem, kašne so hiše, kakšna pokrajina ... Lepo je, da vidiš nekaj sveta.”

STA


Najbolj brano