Kamničani obupali, zato bodo izključeni

Tokrat izjemoma predstavljamo poročila tretjeligaških nogometnih tekem v torek namesto v ponedeljek. Škou je proti Zagorju izkoristil številčno premoč in presenetljivo zmagal. Izola je tri minute pred koncem dosegla zadetek, s katerim ostaja drugo najboljše primorsko moštvo v 3. SNL zahod.

V 21. krogu so Sežanci (v rdečih dresih) ostali brez točk, Dekančani (modro-beli) pa so zmagali brez boja Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V 21. krogu so Sežanci (v rdečih dresih) ostali brez točk, Dekančani (modro-beli) pa so zmagali brez boja Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Tekmi 21. kroga brez primorskih klubov - Rudar Trbovlje : Ivančna Gorica 0:1 (0:1), Sava : Zarica - preloženo na 21. maj.

Ajdovščina Škou : Zagorje 1:0 (0:0)

AJDOVŠČINA > Nogometni stadion, gl. 100, sodnik Šmajc (Kranj). Strelec - 1:0 Berginc (65).

Ajdovščina Škou: Brecelj, Curk, Bajc (od 12. Dobrijević), Stibilj, Žgur, Ivanović, Vidmar, Kadrija, Filipič (od 63. Pintar), Žižmond (od 85. Zornik), Berginc. Trener: Ljubo Modrijan.

Tekma je bila zelo dinamična in razburljiva. Priložnosti za zadetek je bilo ogromno, predvsem za domače moštvo. Gostje so imeli v prvem polčasu na razpolago enajstmetrovko, a je Matevž Brecelj ubranil strel Anžeta Krajnca. Drugi prelomni trenutek je bila izključitev igralca Zagorja Roka Uplja, ki je v 45. minuti prejel drugi rumeni karton. Po številnih zapravljenih priložnostih je za Škou zadel Denis Berginc, ki je po samostojni akciji natančno ustrelil s 16 metrov. BK

Brda : Tabor 2:0 (1:0)

VIPOLŽE > Igrišče Brd, gledalcev 100, sodnik Lazić (Ljubljana). Strelca - 1:0 T. Kadrija (3.), 2:0 Džuzdanović (87).

Brda: Štrukelj, Kavčič, Filej, Rijavec (od 65. Džuzdanović), Bremec (od 70. V. Kadrija), Jazbar, Codromaz, T. Kadrija, Osuji, Kolenc, Jakovljević (od 80. Grudina). Trener: Florjan Debenjak.

Tabor Sežana: S. Bole, Č. Kariž, Mersovski, Čvokić, Podgoršek, Pirc, Stančič, K. Kariž, B. Bole (od 70. Matkovič), Jerkič, Tribušon (od 77. Bunarkić). Trener: David Kompara.

Nogometaši Brd so povedli že v tretji minuti, ko je kot izvedel Robi Jakovljević. Žoga je nesrečno izpadla iz rok vratarju Sašu Boletu, Taulant Kadrija pa je zadel za 1:0. V prvem polčasu je Amarachi Osuji v protinapadu po dvojni podaji s Sandijem Bremcem za las zgrešil gol, nato je po akciji Osujija Bole ubranil strel Jakovljevića. V 50. minuti so zapretili gostje (Klemen Jerkič). Tri minute pred koncem je Rok Grudina podal v globino Amelu Džuzdanoviću, ki se je znašel sam pred vratarjem in postavil končni izid.AF

Izola : Jezero M. 2:1 (1:0)

IZOLA > Mestni stadion, gledalcev 150, sodnik Bubek (Volčja Draga). Strelci - 1:0 Finkšt (21), 1:1 Avdić (80 z 11 m), 2:1 Peroša (87).

Izola: Rupnik, Maršič, Perše, Maver, Finkšt, Brnadić (od 46. Maletić), Peroša, Tomažič, Mikac (od 46. Poletti), Gavrić, Iriškić. Trener: Aljoša Čotar.

V prvem polčasu so bili domači boljši nasprotnik. Ob treh priložnostih so zadeli prek Nikija Finkšta, ki je izkoristil izvrstno globinsko podajo Mateja Peroše. Drugi polčas so začeli slabše, deset minut pred koncem pa so gostje iz enajstmetrovke kaznovali nenatančnost domačih. A so se ti znali pobrati. Tadej Tomažič je osvojil žogo, jo podal Finkštu, ta pa Peroši, ki je dosegel odločilni zadetek.

Jadran : Calcit 3:0 (b. b.)

DEKANI > Kamničani že drugič v sezoni niso prišli na gostovanje, kar pomeni, da bodo izključeni iz tretje lige. Odsotnosti niso napovedali.

BK


Najbolj brano