Kako zajeziti celjski val

Nogometaši Gorice bodo niz treh gostovanj, s katerimi bodo zaokrožili jesenski del prvenstva, začeli danes v Celju. Tekmec je bil pred reprezentančno akcijo v sijajni formi.

Alex Cordaz ostaja v novogoriških vratih Foto: Leo Caharija
Alex Cordaz ostaja v novogoriških vratih Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Komu je bolj koristil prvenstveni premor? To je osrednje vprašanje pred današnjim obračunom v Areni Petrol, ki je v torek po daljšem času gostila reprezentančno tekmo. Gledalcev je bilo sicer nekajkrat več kot na dvobojih slovenske klubske scene, kjer pa bolj kot ne prazne tribune ponujajo klavrno podobo. V precej lepši luči se je v zadnjem obdobju pokazal celjski prvoligaš, ki je po slabi prvi tretjini prvenstva ujel tekmovalni ritem tik pred reprezentančnim premorom.

Zadnji prvenstveni poraz so izbrancem Miloša Rusa, v 13. krogu, 5. oktobra, prizadejali Koprčani. Potem so Celjani nanizali tri zmage: med ostalim so v gosteh premagali Olimpijo in doma Maribor. V svojih vrstah imajo tudi enega najbolj vročih napadalcev ta hip, Benjamina Verbiča. Strelec štirih zadetkov na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah je eden od predstavnikov mladega celjskega vala, ki žanje simpatije pri poznavalcih. Dva izmed njih, Šempetrc Miha Zajc in Blaž Vrhovec, sta bila tudi na zadnjem seznamu mlade reprezentance.

“Celjani so ena najbolje organiziranih slovenskih ekip na igrišču. Premorejo nevarne posameznike, zlasti v ofenzivnem delu, zato bomo morali biti še bolj zagrizeni kot na tekmi z Mariborom. Izkoristiti bo treba vsako priložnost, ki se bo ponudila, zlasti na krilnih položajih, kjer je tekmec ranljiv,” je pojasnil trener Gorice Luigi Apolloni, ki v Celju ne bo mogel računati na porumenelega Vicenteja, njegova potencialna zamenjava v zvezni vrsti Luca Berardocco pa ima še naprej težave z gležnjem.

Prvo medsebojno tekmo v športnem parku so dobili Novogoričani z 2:0, a pot do zmage je bila precej težja, kot kaže rezultat. Gostitelje, ki so imeli dve tretjini tekme igralca več, je rešil vratar Alex Cordaz. V končnici tekme je pri izidu 1:0 ubranil enajstmetrovko, zato pa se goriški čuvaj mreže na zadnjem prvenstvenem obračunu proti Mariboru ni proslavil: ”Zavedel se je spodrsljaja in ga tudi priznal med polčasoma v slačilnici, ki mu je nudila podporo. To je dokaz, da gre za močno osebnost. Cordaz, ki ima sicer nekaj težav z ahilovo tetivo, še čaka na razvoj dogodkov oziroma na razplet odvetniških procedur, a je osredotočen na treninge, na katerih tudi sprošča morebitno nakopičeno napetost,” je Apolloni izkazal zaupanje Cordazu, ki je bil, kot smo že pisali v PN, pravnomočno obsojen na štiri leta zapora zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano