Kako okusen bo švicarski sir?

Tri točke naših nogometašev s Švico bi pomenile veliko, a tudi remi bi bil sprejemljiv. To je izhodišče Slovenije pred prvo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo v nogometu.

Slovenski nogometni selektor Slaviša Stojanović. Foto: STA.
Slovenski nogometni selektor Slaviša Stojanović. Foto: STA. 

LJUBLJANA> Uvodne tekme so v slehernem ciklusu posebej občutljive. V kvalifikacijah za zadnje evropsko prvenstvo je Slovenija denimo izgubila doma s Severno Irsko. Poraz ni imel le rezultatskih posledic, pač pa se je odrazil tudi na ozračje v in okoli reprezentance. Bržkone bo podobno tudi tokrat, ko bodo točke v dvoboju z neposrednim tekmecem za prvo oziroma drugo mesto štele dvojno. Enako ali še bolj pomembno je ostati neporažen pred tako in drugače zahtevnim torkovim gostovanjem na Norveškem.

Temu primerno bo bržčas tudi zastavljen igralni koncept drevi v Stožicah. Prijateljska tekma z Romunijo ni bila veliko v pomoč selektorju Slaviši Stojanoviću. Švicarji so blesteli na zadnjih prijateljskih tekmah, kjer so zanesljivo ugnali tudi dva udeleženca nedavnega evropskega prvenstva, Nemčijo in Hrvaško, a kvalifikacijski boji so vselej poglavje zase. Čeprav je Švica reprezentanca v vzponu in potencialno odkritje tega ciklusa, pa vendarle ne sodi v rang prvokategornikov ranga Španije, Nemčije in Italije ki znajo doseči zmage tudi z rutinsko igro in navdihom posameznikov.

"Švica ima v zvezni vrsti odlične nogometaše. Moramo jim preprečiti, da se razigrajo. Če bomo pokazali pravi obraz, potem se lahko kosamo z vsemi. Forma se vzpenja, še nekaj tekem pa bo vrhunska,” je samozavesten zvezni igralec Armin Bačinović, ki je v dresu italijanskega drugoligaša Verone spet zadihal s polnimi pljuči. V preostalih drevišnjih tekmah skupine E bo Islandija gostila Norveško, Albanija pa Ciper.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano