Je Šukalo res vplačal 5,5 milijona evrov stav?

Slovenska policija je 28. aprila lani v Mariboru zaradi domnevne vpletenosti v stavniško afero pridržala in priprla štiri osebe, kazenske ovadbe pa so podane tudi proti dvema nogometašema, med katerima je tudi slovenski reprezentant Goran Šukalo.

Med vpletenimi v stavniško afero naj bi bil tudi primorski nogometaš Goran Šukalo   Foto: STA
Med vpletenimi v stavniško afero naj bi bil tudi primorski nogometaš Goran Šukalo  Foto: STA

LJUBLJANA> Kot poročata Ekipa in Slovenske novice, je na okrožno sodišče v Mariboru romala nova obtožnica.

Tožilka vrhovnega državnega tožilstva Bojana Podgorelec je spisala skoraj 30 strani dolgo obtožnico v aferi ilegalne stave, njene trditve pa se bodo potrjevale in ovrgle med sojenjem na mariborskem okrožnem sodišču. Kot je že konec aprila 2011 razkrila mariborska policija, naj bi zbrala dovolj dokazov, da je zaprla štiri Mariborčane Kosto Turnerja, Ivana Vinka, Vasjo Turnerja in Zvonka Hajška, ki so bili osumljeni združevanja v združbo, specializirano za ilegalno pobiranje stav na športne dogodke.

Med vpletenimi so po poročanju medijev tudi številni znani nogometaši, že lani se je omenjal Šukalo, ki trenutno igra za nemškega drugoligaša Duisburg. Primorec, ki poleg srbskega državljana Saše Simića edini izmed prej omenjenih ni bil v priporu, je ob pomoči odvetnika Francija Matoza sicer zanikal krivdo, po poročanju medijev pa naj bi vplačal za kar 5,5 milijona evrov stav. Izmed nogometašev so omenjeni še Nastja Čeh, Ermin Rakovič, Dejan Djuranovič, Gregor Židan in Rene Mihelič.

Organizatorja hudodelske družbe naj bi bila Kosta Turner in Ivan Vinko, ki naj bi mesečno na nedovoljen način pridobila po najmanj 50.000 evrov.

STA


Najbolj brano