Italijane zanima Črnigoj

Pred koprskimi nogometaši je še zadnji konec tedna brez pripravljalnih tekem. Seveda če v to ne vštejemo današnjega medsebojnega merjenja moči, ko se bodo kanarčki merili med sabo. Prva prava tekma je po načrtu predvidena v sredo z Rijeko.

Domen Črnigoj (levo) je vzbudil zanimanje na italijanskem nogometnem trgu Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Domen Črnigoj (levo) je vzbudil zanimanje na italijanskem nogometnem trgu Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Tekma med ekipama Koper A in Koper B bo danes ob 10.30 na Bonifiki. Na prvem letošnjem druženju z novinarji istrskega nogometnega prvoligaša se je predstavil kondicijski trener Carlo Oliani, o čigar delu je bilo že jeseni slišati precej pohval. Povedal je, kako si je zamislil stopnjevanje telesne priprave, ki je v obdobju zgoščenega tekmovalnega ritma, ki se obeta spomladi, zelo pomembno. “Igralci so z dopusta prišli v dobrem stanju. Testiranja nismo izvedli takoj, ampak po tednu dni priprav, da pokaže realnejšo sliko. In rezultat so zelo dobri. Tudi Nukić je prišel z dobro podlago. Odločili smo se, da bomo obremenitve povečevali postopoma, vrh bomo dosegli po štirih tednih priprav,” je povedal Oliani. Trener Rodolfo Vanoli ga je dopolnil: “Predvsem želim, da si igralci takoj vcepijo zmagovalno miselnost in da pozabimo na poraz z Olimpijo, ki nam je zagrenil božične praznike. Veseli me, da vsi zelo zagreto delajo in da imajo pravo miselnost. Na to sem ponosen, ker iz lastnih izkušenj vem, kako se je težko dotakniti dna duše igralcev. Fantom sem rekel, da nihče v Sloveniji ni boljši od njih, največji tekmec so lahko le sami sebi”

Na kadrovskem področju večjih sprememb ni več pričakovati. Z napadalcem Mustafo Nukićem in vratarjem Vasjo Simčičem naj bi se za kanarčke prestopni rok končal. Obstaja verjetnost, da bo pomladi s Koprčani tudi napadalec Jaka Štromajer, če vmes ne bo našel kluba. Na nogometni tržnici naj bi bilo zanimanje za Gorana Galešića in Domna Črnigoja. Za mladega Škofjota bi lahko bil dan D že kaj kmalu, morda že na tekmi z Rijeko, ko naj bi ga gledali predstavniki italijanskega B ligaša Spezia, ki je v lasti lastnika Rijeke, Gabriele Volpija. Spezia je v sredini lestvice in ima vse možnosti, da se prebije v končnico za napredovanja v A ligo. V Ankaran sta posojena Matic Reja in Jan Andrejašič, morda pa se jima bo pridružil tudi Patrik Posavac.

ROK MAVER


Najbolj brano