Italija boljša od Azerbajdžana, Slovenija v četrtfinale

V Antwerpnu je bila na sporedu tekma 3. kroga evropskega prvenstva v futsalu v skupini C, kjer sta se v Lotto Areni pomerila Italija in Azerbajdžan. Tekma je imela neposreden vpliv tudi na slovensko izbrano vrsto, saj je morala Italija za napredovanje Slovenije zmagati z veliko goli.

Slovenija se je uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva v futsalu. V torek se bo pomerila s prvakom skupine, kjer igrajo Španija, Češka in Hrvaška. Foto: Futsal.Si
Slovenija se je uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva v futsalu. V torek se bo pomerila s prvakom skupine, kjer igrajo Španija, Češka in Hrvaška. Foto: Futsal.Si

ANTWERPEN > Azzurri so zmagali s 7:0 in Sloveniji omogočili napredovanje.

Po zmagi Italije proti Azerbajdžanu s 7:0 je Italija osvojila prvo mesto v skupini, medtem ko si je prvo napredovanje med osem najboljših v Evropi priigrala tudi Slovenija. Azerbajdžan se je moral zadovoljiti s tretjim mestom in potjo domov.

“Kaj naj rečem? Srečen in ponosen sem na to, da smo se uvrstili med osem najboljših v Evropi! Ta grenak okus po izgubljeni točki proti Azerbajdžanu bo splahnel. Dokazali smo, da lahko igramo proti Italiji, v igri 4 na 4 pa smo boljši tudi od Azerbajdžana. Zasluženo smo med osem najboljših,” je po današnji odločilni tekmi slovenske skupine dejal selektor reprezentance Andrej Dobovičnik.

Slovenija se bo v torek zvečer pomerila s prvakom skupine, kjer igrajo Španija, Češka in Hrvaška.

STA


Najbolj brano