Inzaghi glavni kandidat za trenerja AC Milana

Nekdanji italijanski reprezentant Filippo Inzaghi naj bi po poročanju italijanskih medijev postal glavni trener AC Milana. Inzaghi bo pred novo sezono zamenjal Nizozemca Clarenca Seedorfa.

Nekdanji italijanski reprezentant Filippo Inzaghi naj bi po poročanju italijanskih medijev postal glavni trener AC Milana Foto: Wikipedia
Nekdanji italijanski reprezentant Filippo Inzaghi naj bi po poročanju italijanskih medijev postal glavni trener AC Milana Foto: Wikipedia

MILANO > Filippo Inzaghi naj bi bil plod kar triurnega sestanka med predsednikom kluba Silviom Berlusconijem in direktorjem Adrianom Gallianijem. Kot pišejo italijanski mediji, bo klub informacijo uradno potrdil v prihodnjih dneh. Pred tem morajo vodilni najti sporazumno pot, da prekinejo pogodbo z Clarencem Seedorfom, ki naj bi po prvotnih načrtih ostal v Milano do leta 2016. Slednji je ekipo prevzel januarja in tudi zato predčasno sklenil športno pot.

Milan je z Seedorfom spomladi osvojil 35 točk, 13 več kot jeseni, a se klub z osmim mestom ni prebil v Evropo.

Doslej je Inzaghi vodil mladinski pogon kluba. Pred tem je imel rdeče-črni dres oblečen med leti 2001 in 2012 in z Milanom dvakrat osvojil tudi Ligo prvakov. Italijanski dres je nosil na 56 tekmah, že januarja pa je bil med kandidati za trenerja kluba.

STA


Najbolj brano