Igrišče (ne) bo odločalo

Nogometaši Gorice bodo danes gostovali pri Mariboru, kjer bodo bržkone imeli le vmesno postajo pred pomembnejšima dvobojema v Kranju in Murski Soboti.

Goran Cvijanović, ki se mu je pridružil Nejc Mevlja  (ta bo najbrž igral proti bratu Mihi v goriškem dresu),  bo v Ljudskem vrtu spet izzval svoje bivše soigralce Foto: Boĺˇtjan Bensa
Goran Cvijanović, ki se mu je pridružil Nejc Mevlja (ta bo najbrž igral proti bratu Mihi v goriškem dresu), bo v Ljudskem vrtu spet izzval svoje bivše soigralce Foto: Boĺˇtjan Bensa

NOVA GORICA> Že dalj časa ni pred obračunom Maribora in Gorico vladalo tako malo rezultatske negotovosti kot tokrat. Če stari in novi državni prvaki že razmišljajo o podobi ekipe za prihodnjo sezono, se v novogoriškem taboru ubadajo z vprašanjem klubskega preživetja, pri čemer morajo najprej poravnati dolgove iz pretekle sezone. “Licenčni komisiji moramo do četrtka predložiti ustrezne papirje oziroma dopolnjeno vlogo za pridobitev licence. Z občino potekajo pogovori, kako bi pravno formalno izpeljali postopek, po katerem bi klub dobil povrnjena sredstva, ki jih je pred leti vložil v obnovo igrišč. Sem optimist, a počakajmo dokler ne bo vse črno na belem,” je pojasnil predsednik ND Gorica Robert Vrtovec.

Prehodno obdobje oziroma pat položaj, v katerem se nahaja klub, je najslabše za glavne akterje - nogometaše in strokovni štab - ki jih morda čaka tudi teden odločitve na igrišču. V sredo bodo gostovali pri Triglavu, v nedeljo pa pri Muri. Obema gori pod nogami, tudi Novogoričani pa bi se z zaporednimi ničlami kaj lahko spet znašli v nemirnih vodah.

Da bi po porazih z Domžalami in Rudarjem v Mariboru lahko iztržili pozitiven rezultat, je pretenciozno pričakovati, tudi upoštevajoč statistiko medsebojnih dvobojev v letošnji sezoni. Vse tri tekme so zanesljivo dobili Mariborčani, ki so slavili dvakrat (3:1 in 6:1) v športnem parku, enkrat (4:0) pa v Ljudskem vrtu. “Kalkulacij pri začetni postavi ne bo. Z malo sreče lahko tudi kaj iztržimo,” je včeraj povedal trener Miran Srebrnič, ki ne bo mogel računati na Nejca Praprotnika, Klemna Jerkiča in Miho Gregoriča. Slednjega v ponedeljek čaka operacija nosu.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano