Igrati bolje doma

V koprskem nogometnem taboru so boljše volje, saj so po štirih krogi še neporaženi in dve točki za Mariborom. Če ne zadevajo napadalci, pa kdo drug, zadovoljno premlevajo.

Koprčani čakajo le še na prebujenje napadalne vrste Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprčani čakajo le še na prebujenje napadalne vrste Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Izkupiček je toliko bolj vreden, ker so tri od štirih tekem odigrali v gosteh, na edini domači pa so razočarali domače gledalce z mršavim remijem nedotaknjenih mrež 0:0. Zdi se, da doma igrajo teže kot v gosteh. Od štirih zadetkov je za tri poskrbela naveza v zvezni vrsti Ivica Guberac in Milan Bubalo, bodisi kot podajalca in strelca. Koprčani v tej sezoni še niso prejeli zadetka, kar bo seveda težko zadržati.

Pred reprezentančnim premorom prihaja v goste na Bonifiko velenjski Rudar, ki je bil za Koprčane v zadnjih letih vselej zahteven tekmec, čeprav si je ponavadi zavoljo nepredvidljivih potez in rošad svojega trenerja Milana Đuričića življenje zagrenil sam. Tako kot v tej sezoni, ko so kljub nesporni kakovosti ekipe vanjo vstopili zelo slabo, zato je Đuričić prejšnji teden po domačem porazu z Aluminijem odstopil. Če ni v zadnjem trenutku prišlo do spremembe, bo v Kopru člansko ekipo še vodil dosedanji pomočnik Andrej Goršek.“Malo teže bo pripraviti ekipo na to tekmo, saj ne vemo, kakšnih sprememb se bo lotil trenutni trener. Odločili so se pač za šok terapijo, Rudar pa ima kakovostne igralce, tudi nekaj takih, ki bi zaslužili večjo minutažo. V tekmo gremo kot favoriti” pravi pomočnik koprskega trenerja Oliver Bogatinov, ki zadnje čase vse več nastopa v javnosti, medtem ko je trener Milivoj Bračun poniknil.

Da so v klubu zadovoljni z uvodom v sezono, je potrdil tudi športni direktor Andrej Poljšak, ki je predstavil zadnje kadrovske novosti. Čeprav sta se dva tedna, v katerih naj bi napadalec Dragan Čadikovski pridobil slovensko državljansko že zdavnaj iztekla, pa tega še nima, zato naj bi ga Koprčani registrirali kot tujca. S prejemom dokumenta pa naj bi igral kot slovenski državljan, pojasnjujejo v klubu. V drugih panogah sicer kaj takega ni možno - če je igralec registriran kot tujec, potem ta status velja vse do konca sezone. Še eden s statusom tujca je 24-letni brazilski levi bočni igralec Wellington Teixeira Dos Montes. Zdaj bo kanarčkom prišel zelo prav, saj se je - kot vse kaže - teže poškodoval prav prvi nosilec igre na levem boku Davor Bagarić. Za jutrišnjo tekmo je vprašljiv še drugi obrambni igralec Bojan Đukić, a njegova poškodba je laže narave. Koprsko kopičenje tujcev se sicer še ne končuje. Zadnji je 26-letni vsestranski zvezni igralec Romeo Filipović, ki pa ima zaradi nemškega državljanstva status domačega igralca, tako kot vsi iz držav Evropske zveze. Filipovića so na Wikipediji že označili za igralca Kopra, sicer pa je bosanskih korenin, v mladinski konkurenci je igral za Schalke 04, pred dvema letoma pa je bil na pragu Primorja, a se v Ajdovščini ni dogovoril za pogodbo.

ROK MAVER


Najbolj brano