Igralo je mlado in staro

Škofijska dvorana Burja je bila minuli teden v znamenju malega nogometa. Na Festivalu malega nogometa Koper 2013 je sodelovalo 55 ekip v osmih kategorijah.

Zmagovalna ekipa 15. Festivala malega nogometa, Hoti Style
Zmagovalna ekipa 15. Festivala malega nogometa, Hoti Style 

ŠKOFIJE > Največji malonogometni turnir na Primorskem je potrdil svoje poslanstvo popularizacije te igre in druženja med navdušenci dvoranskega nogometa vseh generacij. Število sodelujočih ni bistveno odstopalo od zadnjih sezon, odpadel je le turnir deklet, za katerega je bilo premalo zanimanja.

Finalni turnir v članski konkurenci, ki so ga izvedli v nedeljo, je bil izenačen. Kar trije četrtfinalni dvoboji so bili odločeni šele po izvajanju šestmetrovk. V finalu je zmagala ekipa Hoti Style iz Izole, ki je s 7:2 premagala koprsko Bellavito. Tretja je bila Kia Benčič, ki je s 3:2 ugnala lanskega zmagovalca Bronx. Najboljši igralec je bil Dalibor Radujko, najboljši strelec Darko Kremenović (oba Hoti Style), najboljši vratar pa Primož Bužan (Bellavita).

V mladinskih kategorijah so bili najboljši: Bronx A med petnajstletniki (nagrajeni so bili Leon Govedarica, Alen Beganovič in Blaž Klinec), Jadran Dekani A med trinajstletniki (nagrajeni so bili Milan Pavlovič, Tadej Mihalič in Martin Pečar), Portorož-Piran A med enajstletniki (Luka Ceklič, Taj Perič, Patrik Pavlič) in Portorož-Piran med devetletniki (Andrej Baruca, Anis Abidović, Nikolas Kefert).

V veteranskih kategorijah so lanski zmagovalci uveljavili svojo premoč. Med veterani nad 35 let je zmagal Aluks, med veterani nad 45 let Bronx, med veterani nad 55 let pa Piran.DES


Najbolj brano