Igralec derbija: Mitja Lotrič (Luka Koper)

Naziv igralca derbija smo tokrat podelili napadalcu Luke Koper Mitji Lotriču, ki je dosegel še tretji zaporedni zadetek v tednu dni. Zmaga Koprčanov v športnem parku je predvsem moštveni uspeh, za katerega so se v drugem polčasu žrtvovali vsi gostujoči akterji na zelenici.

 Gibljivi Mitja Lotrič (v rumenem dresu) je bil ob zadetku prehiter za novogoriško obrambo Foto: Leo Caharija
Gibljivi Mitja Lotrič (v rumenem dresu) je bil ob zadetku prehiter za novogoriško obrambo Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Igralec tekme bi kaj lahko bil Jaka Štromajer, ki je z odliko opravil vlogo sidraša, vseprisotni Domen Črnigoj, načeti kapetan Ivica Guberac ali kateri od soigralcev, ki so večji del tekme uspešno odbijali novogoriške poskuse. Odločili smo se za 19-letnega Mitjo Lotriča. Prekmurski up, ki je pred slabima dvema letoma utrpel hujšo poškodbo, se je vrnil z zadetki. Sobotni je bil lep in dragocen za povrh, saj je prinesel tri točke.

“Vedno je lepo dobiti prave derbije, kot je ta z Gorico. Zmaga ima še toliko večjo težko, ker smo jo dosegli oslabljeni brez štirih, petih nosilcev igre, a smo jih uspešno nadomestili in zasluženo zmagali.”

> V drugem polčasu so gostitelji pritisnili, kako je bilo vse skupaj občutiti na igrišču?

“Morda imamo v podzavesti, da se po vodilnem zadetku nekoliko pomaknemo nazaj. Je pa tudi stvar taktičnega pristopa k tekmi.”

> V zadnjem obdobju začenjate tekme namesto poškodovanega Gorana Galešića. Koliko to vpliva na vaš učinek?

“Seveda je precej lažje začeti tekmo. Bolje si ogret, tudi z udarno ekipo več treniraš med tednom, pozna se na uigranosti. Nepogrešljiv pa je tudi ščepec sreče, da si ob pravem času na pravem mestu in zadeneš.”

> Zmaga pomeni pomemben korak k drugemu mestu kajne?

“Uspeh z Novogoričani moramo potrditi na jutrišnji domači tekmi z Domžalami. Evropsko vozovnico smo si že zagotovili, boj za drugo mesto pa je še odprt. Vse je v naših rokah. Gremo iz tekme v tekmo do konca.”

ASO


Najbolj brano