Ibrahimović: “Najboljši sem”

Znana je že polovica udeležencev izločilnih dvobojev nogometne lige prvakov. Maribor pa je v predzadnjem krogu skupinskega dela evropske lige remiziral v Rusiji.

Zlatan Ibrahimović (levo) je v sredo proti Olympiakosu odigral svojo 100. tekmo v ligi prvakov in dosegel prvi zadetek za zmago PSG-ja z 2:1   Foto: STA
Zlatan Ibrahimović (levo) je v sredo proti Olympiakosu odigral svojo 100. tekmo v ligi prvakov in dosegel prvi zadetek za zmago PSG-ja z 2:1  Foto: STA

EVROPA > V Kazanu so Mariborčani osvojili četrto točko proti zmagovalcu skupine D, Rubinu. Gostitelji so zadeli v 43. minuti, strelec je bil Natcho. Končni izid tekme pa je v 86. minuti postavil Dejan Mezga. V drugi tekmi skupine sta se sinoči pomerila Wigan in Waregem.

Izidi sredinih tekem lige prvakov, skupina A - Bayer L. : Manchester U. 0:5, Šahtar : Real S. 4:0; vrstni red - Man. U. 11, Šahtar 8, Bayer 7, Real S. 1; B - Real M. : Galatasaray 4:1, Juventus : Köbenhavn 3:1; Real M. 13, Juventus 6, Galatasaray 5, Köbenhavn 4; C - Anderlecht : Benfica 2:3, PSG : Olympiakos 2:1; PSG 13, Olympiakos, Benfica 7, Anderlecht 1; D - CSKA : Bayern 1:3, Manchester C. : Viktoria 4:2; Bayern 15, Man. C. 12, CSKA 3, Viktoria 0.

Bayern, Manchester City, Chelsea, Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, Manchester United in Paris St. Germain lahko brezskrbno pričakujejo dvoboje zadnjega kroga v skupinskem delu lige prvakov, ki bodo na sporedu 10. in 11. decembra. In kaj je ostalo še odprtega? V skupini A ima Šahtar v boju za napredovanje točko naskoka pred Bayerjem iz Leverkusna. Ukrajinci v zadnjem krogu gostujejo pri Manchester Unitedu, Nemci pa pri Real Sociedadu.

V skupini B se bosta za drugo mesto in preboj v osmino finala v neposrednem obračunu udarila Galatasaray in Juventus. Olympiakos bo gotovo osvojil drugo mesto v skupini C, če bo doma ugnal odpisani Anderlecht. Benfici utegne biti tudi zmaga nad PSG-jem premalo. Francozi so že prvi v skupini. Zlatan Ibrahimović pa je bil v svoji že 100. tekmi v ligi prvakov spet med glavnimi akterji. Šved je na peti letošnji tekmi elitnega klubskega tekmovanja dosegel še osmi zadetek in se na vrhu lestvice najboljših strelcev priključil Cristianu Ronaldu. “Zlata žoga? Tudi brez te nagrade vem, da sem najboljši,” je v svojem slogu odgovoril na vprašanje o favoritih za zlato žogo Ibrahimović. V skupini E bosta o drugem mestu in napredovanju odločala v medsebojnem obračunu Schalke in Basel. Švicarji bodo šli v Nemčijo s točko naskoka. V skupini F je pred zadnjim krogom še vse odprto. Gotovo je le, da bo Marseille osvojil zadnje mesto v skupini. Borussia Dortmund bi si osmino finala zagotovila z zmago v Franciji. Če bi se uresničil ta scenarij, potem bi Napoli za napredovanje potreboval domačo zmago s 3:0 nad Arsenalom. V tem primeru bi v krogu treh ekip z istim številom točk najkrajšo potegnili Angleži.

V skupini G kandidata za drugo mesto gostujeta: Zenit na Dunaju, Porto pa v Madridu proti Atleticu. Rusi imajo točko več od Portugalcev. O drugem mestu v skupini H bosta na San Siru odločala Milan in Ajax. ”V Glasgowu smo dosegli dragoceno zmago, ki je kažipot za naslednje dvoboje. Igralni sistemi niso pomembni, ključen je pristop. Če je ta pravi, bodo tudi rezultati prišli,” pa je povedal eden od junakov zadnje zmage rdeče črnih Valter Birsa. Milanu, ki ima točko več od Nizozemcev, bi za napredovanje zadostoval že remi. Ob enakem številu točk bosta o vrstnem redu sprva odločala izkupiček točk in gol razlika v medsebojnih dvobojih

.ALEŠ SORTA


Najbolj brano