Hit ne bo več pokrovitelj ND Gorica

Hit ne bo več pokrovitelj članske ekipe Nogometnega društva Gorica. Obeta se velika proračunska luknja, ki jo bo klub le s težavo zapolnil. Pred vrati je amaterizem.

Hit ne bo več pokrovitelj članske ekipe Nogometnega društva Gorica Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Hit ne bo več pokrovitelj članske ekipe Nogometnega društva Gorica Foto: Tomaž Primožič/Fpa

NOVA GORICA> Zle slutnje so se uresničile. Predsednik ND Gorica Robert Vrtovec je včeraj potrdil, kar se je bolj ali manj glasno govorilo v zadnjih tednih: Hit ne bo več podpiral članske ekipe, ostaja pa pokrovitelj mladinske šole. To je glavni izvleček iz pogovora med predsednikom uprave Hita Dragom Podobnikom in vodstvom ND Gorica. Pred skoraj tremi tedni so se prvič pojavile govorice, da se utegne družba umakniti iz novogoriškega nogometa. Iz kabineta uprave Hita so takrat na vprašanje PN odgovorili, da se ob drastično spremenjenih razmerah poslovanja za razumno zmanjšan obseg sodelovanja dogovarjajo z vsemi subjekti, ki jih podpirajo. Naposled so se odločili za umik iz članskega nogometa, kar prinaša nove težave klubu, ki je letošnjo pomlad že imel težave z izplačili igralcem in poravnavo dolgov. “To je hud udarec. Tako hud, da ne vemo, kako naprej. Brez glavnega pokrovitelja je negotova tudi klubska prihodnost. Obetali smo si, da bi v prihodnji sezoni Hit pokril 70 odstotkov že tako prepolovljenega proračuna,” je pojasnil Vrtovec, ki ne ve, kako bodo nadomestili primanjkljaj. Za načrtovan polprofesionalni pogon bi klub potreboval 500.000 evrov, ki pa jih ni na obzorju. Vrtovec pravi, da v si v danih razmerah lahko obetajo od pokroviteljev kvečjemu 100.000 evrov za prihodnjo sezono. Razkorak je torej precejšen. Klub ima še okrog 200.000 evrov dolga, ki pa naj bi ga poravnali še s kakšno prodajo igralca.

In kakšna bo prihodnost? Tu so obeti bistveno bolj zaskrbljujoči. Vrtovec pravi, da je v sedanjem položaju realnost amaterizem, z vsemi posledicami, ki jih ta prinaša. ASO


Najbolj brano