Hit Gorica premagala lendavsko Nafto

Nogometaši lendavske Nafte so v 16. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Hit Gorici z 2:3 (0:1).

Hit Gorica (Foto: Boštjan Bensa)
Hit Gorica (Foto: Boštjan Bensa) 

LENDAVA> Srečanje ekip, ki sta v rezultatski krizi, je bilo še posebej pomembno za Lendavčane, ki pa so bili po "kartonijadi" na tekmi s Celjem znova oslabljeni. Po pritožbi na kazen pa so Lendavčani vendarle nastopili s Stjepanom Cabanom, ki so mu s treh tekem prepovedi igranja kazen zmanjšali le na eno.

V deveti minuti so gostje poceni prišli v vodstvo, potem ko je domači vratar Darko Prša ob podaji z desne strani zaplaval v prazno in po trčenju z domačim branilcem omogočil Williamu Franklinu Vicenteju, da je iz bližine žogo potisnil v prazno mrežo. V 20. minuti so domači uprizorili prvi resnejši napad, po predložku Mihe Korošca je Arpad Vaš z glavo za kak meter zgrešil cilj.

V igri brez pravega ritma je bila Nafta blizu izenačenja v 26. minuti, ko je po podaji Joaa Gabriela Da Silve močno sprožil mladi Korošec, goriški vratar Vasja Simčič pa je žogo iz desnega zgornjega kota odbil v polje. Po kotu z desne strani je na drugi strani Nejc Mevlja z glavo za las streljal mimo okvirja, potem ko je znova slabo posredoval Prša.

Po novi nevarnosti za domača vrata je v 33. minuti Vicente podal v sredino, kjer je žogo v zadnjem trenutku prestregel Caban in rešil Nafto pred večjim zaostankom. Gosti so sicer z lahkoto prihajali pred domača vrata in si ob nezanesljivi domači obrambi ustvarjali priložnosti, tako da so bili domači po prvem polčasu lahko še zadovoljni z izidom.

Domači so v nadaljevanje krenili odločneje, napadalnejšo igro je napovedal že Vaš, a je bil ob njegovem strelu Simčič na mestu. Po strelih Vita Pluta in Vicenteja v 53. minuti je visel zadetek v zraku, naftaši pa so jo srečno odnesli. Plut je nato v 58. minuti postavil stvari na mesto in z roba kazenskega prostora zadel desni spodnji kot Naftinih vrat. V 70. minuti se je mreža domačih še tretjič zatresla (Vicente), a je sodnik zadetek razveljavil po posredovanju linijskega sodnika, ki je označil nedovoljeni položaj.

Tri minute za tem je bil Vicente iz oči v oči z domačim vratarjem, a je končno tudi Prša uspešno posredoval. Manj uspešen pa je bil osem minut pred koncem, ko so gostje izvedli sicer protinapad, ki ga je zaključil Goran Galešić in rutinirano zadel domačo mrežo.

Že v naslednji minuti so Lendavčani prišli do prvega zadetka. Goriško mrežo pa je z diagonalnim strelom zadel Boštjan Zelko. Zelko je po predložku Bojana Matjašeca v zadnji minuti z glavo dosegel drugi zadetek, Rok Vori pa je v sodnikovem podaljšku s strelom iz precejšnje daljave za las zgrešil goriška vrata in gostje so slavili zasluženo zmago.

- Mestni stadion, gledalcev 600, sodniki: Huselja (Velenje), Vozlič (Rogaška Slatina) in Jovanovič (Celje).

- Strelci: 0:1 Vicente (9.), 0:2 Plut (58.), 0:3 Galešić (82.), 1:3 Zelko (83.), 2:3 Zelko (90.).

- Nafta: Prša, Korošec, Caban, Jerebic, Matjašec, Da Silva, Tomažič-Šeruga, Vaš, Sreš (od 46. Zelko), Polareczki (od 80. Vori), Vranešević (od 67. Jovanovič).

- Hit Gorica: Simčič, Širok, Zarifović, N. Mevlja, Celcer, M. Mevlja, Kovačević, Galešić, Žigon (od 78. Arčon), Plut (od 77. Jogan), Vicente (od 84. Martinović).

- Rumeni kartoni: Vaš, Korošec, Tomažič-Šeruga, Jovanovič, Da Silva; M. Mevlja, Zarifović.

- Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano