Hajduk za zdaj rešen

Mestni svetniki v Splitu so soglasno potrdili jamstvo za kredit v višini 30 milijonov hrvaških kun oziroma približno štiri milijone evrov za nogometni klub Hajduk. Tako je vsaj začasno ustavljen propad oziroma stečaj kluba z več kot stoletno tradicijo.

Fotografija je simbolična Foto: Simon Maljevac
Fotografija je simbolična Foto: Simon Maljevac

SPLIT> Izredna seja mestnega sveta Splita je potekala v naelektrenem ozračju, saj se je pred mestno hišo zbralo več kot tisoč navijačev Hajduka, ki so z glasnim skandiranjem izražali podporo klubu, ki se je zaradi nespametnih potez v zadnjih letih znašel v globokem finančnem minusu.

Navijači so odločitev svetnikov pozdravili z navdušenjem in detonacijami glasnih petard, člane mestnega sveta, med katerimi ni bilo ne župana Željka Keruma niti njegovega namestnika Jureta Šundova, pa so nagradili z aplavzi.

Poznavalci dogajanja v Hajduku ocenjujejo, da posojilo ne bo rešilo kluba pred propadom. Hajduk naj bi imel trikrat večje dolgove, kot znaša posojilo, zato je veliko vprašanje, ali bo klub to vsoto lahko povrnil v enem letu samo s prodajo igralcev, kot predvideva njegova uprava.

STA


Najbolj brano