Guberac rešil kanarčke?

Na sedežu koprskih nogometašev je pred tekmo z Zavrčem zelo živahno. Z Reke je prišel nov napadalec Pilčić, plačan pa je bil tudi prvi obrok dolga do Milana Mandarića.

Ante Guberac si je močno oddahnil: “V skladu z dogovorom smo pokazali dobro voljo s plačilom stotih tisočakov in klubska prihodnost je zdaj na varnem.” Foto: Nataša Hlaj
Ante Guberac si je močno oddahnil: “V skladu z dogovorom smo pokazali dobro voljo s plačilom stotih tisočakov in klubska prihodnost je zdaj na varnem.” Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Osrednji dogodek za klub je plačilo stotih evropskih tisočakov dolga do Mandarića, s čimer je Luka Koper umaknila Damoklejev meč, ki ga je nad Bonifiko vihtel nekdanji big boss s svojo menico. Njegov naslednik Ante Guberac si je močno oddahnil: “V skladu z dogovorom smo pokazali dobro voljo s plačilom stotih tisočakov in klubska prihodnost je zdaj na varnem. V miru lahko delamo naprej, čeprav Mandariću dolgujemo še 700.000 evrov, kar pa bo odplačano s prodajo igralcev, ob kateri si bomo odškodnine delili na pol. Naredili smo veliko stvar ter postavili temelje za vzpon, zdaj pa je vse zgolj v naših rokah, le rokave moramo zavihati.”

Nogometaši AH Mas Techa, ki so me tednom v prijateljski tekmi izgubili z Gorico s 4:1, bodo današnjo tekmo v drugi nogometni ligi igrali v Ankaranu in ne na koprskem atletskem stadionu, kot je bilo predvideno. NZS jim je prižgala zeleno luč za uporabo igrišča na Sv. Katerini. Tekma se bo v Ankaranu začela ob 17. uri.

Za nepoučene: dolg do Mandarića je nastal že pred leti, aktualen pa je postal spomladi, ko je srbski poslovnež privlekel na dan menico, s katero bi praktično potopil obalnega prvoligaša.

Moštvo se medtem pripravlja na zadnji izpit pred reprezentančnim premorom, kajti danes ob 20. uri na Obalo prihaja najmanjši prvoligaš iz haloškega Zavrča, ki pa se je z legijo hrvaških sosedov uveljavil kot najprijetnejše presenečenje letošnje sezone. Za nameček Štajerce vodi nekdaj v Kopru zelo uspešni Viktor Trenevski, neformalni predsednik Guberac pa je kljub temu optimist: “Ne rečem, da je tekma usodna, je pa izjemno pomembna. Fantje odlično delajo, ker pa je moštvo mlado, bi vsem veliko pomenilo, če bi odšli na dvotedenski premor s štirimi zaporednimi prvenstvenimi zmagami. Zlepa ali zgrda moramo dobiti te tri točke.”

Z izjemo Damirja Hadžiča in Mateja Mavriča Rožiča so vsi ostali nared. Morda bi lahko nastopil tudi zadnji novinec Dražen Pilčić, ki prihaja iz evro-hita Rijeke, lani pa je bil najboljši strelec hrvaške druge lige. Za mojstre z morja prestopni rok sicer morda še ni zaključen, saj menda pogledujejo proti Novi Gorici. Kandidata za prihod sta predvsem Miha Gregorič in (ali) Sandi Arčon.

BORIS PLANINC


Najbolj brano