Green Dragonsi zahtevajo odstop Rastoderja

Stanje slovenskega nogometnega prvoligaša ljubljanske Olimpije v zadnjih letih ni po godu njegovim navijačem. Green Dragons zahtevajo odstop predsednika Izeta Rastoderja, upravnega odbora, nadzornega odbora in disciplinske komisije, so zapisali v sporočilu za javnost.

Utrinek s srečanja med Olimpijo in   Luko Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Utrinek s srečanja med Olimpijo in Luko Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > “Zahtevamo, da se naredi neodvisna finančna revizija poslov od ustanovitve leta 2005 do danes. Zahtevamo, da se ugotovi finančna in kazenska odgovornost organov kluba in posameznikov pri porabi sredstev in zadolževanju ter pri drugih poslih, ki bi lahko bili sporni. Menimo, da je predsednik Izet Rastoder s svojimi odločitvami negativno vplival na zadolževanje NK Olimpije pri podjetju Rastoder d.o.o. ter da je za dolg NK Olimpije odgovoren sam,” so zapisali Green Dragons.

“Zahtevamo, da Izet Rastoder izpolni svojo obljubo, ki jo je dal navijačem in javnosti, da bo klub zapustil v enakem finančnem stanju, kot je bil leta 2007, ko je kot sponzor in član UO vstopil v klub. Zahtevamo, da se klub čim prej preseli iz prostorov na Dvorakovi ulici. Zahtevamo, da so v klubu zaposleni ljudje, ki so cenjeni in strokovni in da jim klub da odgovornost in možnost, da sami razpolagajo s proračunom,” pravijo pri navijaški skupini.

Ta zahteva, da v klubu izvedejo volilno skupščino, na kateri bodo vodilni možje kolektiva predstavili večletni poslovni in športni program kluba, ki naj Olimpiji omogoča prihodnost.

V zadnjih dneh v slovenskem nogometnem prostoru odmeva slovo Saša Udoviča z mesta športnega direktorja zeleno-belih. Ta je svoje nadaljnje sodelovanje s klubom pogojeval z odhodom trenerja Milorada Kosanovića, a se to ni zgodilo, košarico je dobil prav nekdanji slovenski reprezentant, ki je v Olimpiji “zdržal” zgolj štiri mesece.

STA


Najbolj brano