Graditi na čvrstih temeljih

Novi začetki so vedno težki. Tega se zavedajo tudi v Nogometni šoli Ajdovščina, ki je vzklila na pogorišču nekdanjega NK Primorje in ohranila delo z mlajšimi selekcijami.

Mladinci NŠ Ajdovščina so na poti vrnitve v drugo ligo
Mladinci NŠ Ajdovščina so na poti vrnitve v drugo ligo 

AJDOVŠČINA > Osnovna vprašanja preživetja mladinske piramide, negotovost, povezana s tekmovalnim statusom in ambicijami, ter posledično osip igralcev, so zaznamovali vroče nogometno poletje v Ajdovščini. Peščica nogometnih zanesenjakov je s posluhom občine vendarle obudila nogometni utrip v mestu burje. Ohranitev tekmovalnega pogona v mlajših selekcijah pa le ni mogla v celoti odpraviti posledic zloma članske ekipe. Mladinci in kadeti, ki so se spogledovali s prvo ligo, so se naenkrat znašli v primorski ligi oziroma na najnižji ravni tekmovanja. Kar 15 igralcev si je poleti poiskalo nove nogometne sredine.

“Nekako nam je uspelo premostiti kadrovske težave in doseči rezultatski uspeh. Igralcev nam še primanjkuje. Potrebno je kombinirati in improvizirati. Kadeti tako običajno zapolnijo številčno vrzel pri mladincih. Tekmovalni koledar nam to dopušča, saj tekme niso na sporedu isti dan. Na roko so nam šle tudi okoliščine: jesenski del smo prestali domala brez izostankov, pogojenih s kartoni ali poškodbami,” je trenutni položaj orisal Adrijan Fegic, ki vodi mladinsko selekcijo.

V skupnem seštevku imajo mladinci in kadeti Nogometne šole Ajdovščine 12 točk prednosti pred vrstniki Portoroža-Pirana. Drugoligaške ambicije so razumljivo prisotne. “Cilji morajo biti vedno visoki. Klub je dobro organiziran, v njem vladajo zdravi odnosi. Vadbene razmere so urejene kot še nikdar,” je pojasnil Fegic, ki se nadeja, da bo kljub težavnemu obdobju nogomet v Ajdovščini nekoč splezal na zeleno vejo in bo članska ekipa spet vodilo in povezovalni dejavnik. V vodstvu nogometne šole so na isti valovni dolžini, pri čemer si bodo prizadevali za finančno konsolidacijo in postopno neodvisnost od občinskega denarja.

“Stroški napredovanja mlajših selekcij v višjo ligo se ne bodo bistveno povečali. Drugi cilj je, da razširimo bazo, iz katere bomo črpali igralce. Hkrati želimo okrepiti sodelovanje z drugimi klubi,” je povedal Tomaž Lulik, ki z Andijem Mamićem vodi nogometno šolo Ajdovščina.

ASO


Najbolj brano