Goričani s tretjo zmago zapored

Nogometaši novomeške Krke so v 20., zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 0:1 (0:1).

Zmago je prinesel zadetek Massima Code Foto: Leo Caharija
Zmago je prinesel zadetek Massima Code Foto: Leo Caharija

NOVO MESTO > Novogoričani so jesenski del prvenstva končali na četrtem mestu, tik za najboljšimi. Primorci so v Novem mestu dosegli tretjo zmago zaporedoma, skupno pa deseto v prvenstvu. Tokrat jim jo je prinesel zadetek Massima Code. Na drugi strani je Krka jesen sklenila z zaporednima porazoma, skupno pa je brez točk ostala trinajstkrat in s Triglavom sestavlja dno prvenstvene lestvice.

Po ne ravno razburljivem uvodu tekme, v katerem je sicer Gianluca Lapadula nevarno meril z glavo v četrti minuti, so Novogoričani povedli deset minut pozneje. Krkini nogometaši so izgubili žogo na sredini igrišča, Massimo Coda jo je povedel v kazenski prostor in jo poslal v zgornji desni kot domačih vrat.

Gostitelji so prvič resneje zagrozili v 27. minuti, potem ko je poskusil Saša Ranič, izkazal pa se je Alex Cordaz. V 36. minuti je s prostega strela malce premalo natančno meril Leo Ejup, tik pred koncem polčasa pa je moral znova posredovati goriški vratar, in sicer po poskusu Danijela Dežmarja. Na drugi strani je tri minute pred tem s 30 metrov nevarno streljal Coda, Matko Obradović pa je bil na mestu.

V 48. minuti je Ranič s prostega strela le za malce zgrešil cilj, sicer pa so imeli Novomeščani v teh trenutkih pobudo, ki pa je niso nadgradili s kakšnim nevarnejšim strelom. V 67. minuti so bili spet nevarni gosti, natančneje Alen Jogan, čigar strel je Obradović ukrotil.

Štiri minute pozneje je moral Cordaz posredovati po strelu Josipa Maroševića, ki je tik pred tem vstopil v igro, kljub želji in trudu pa Krki niti v končnici ni uspelo priti do izenačujočega zadetka.

Krka bo v 21., prvem spomladanskem krogu gostovala pri Olimpiji, Gorica pa bo gostila Domžale.

Stadion Portoval, gledalcev 400, sodniki: Habjanič (Murska Sobota), Smej (Fokovci) in Šinkovec (Maribor).

Strelec: 0:1 Coda (14.).

Krka: Obradović, Radulović, Košnik (od 70. Marošević), Ihbeisheh, Ejup (od 76. Vučkić), Dežmar, Kramar (od 60. Volarič), Zeljković, Kastrevec, Ivanković, Ranič.

Gorica: Cordaz, Širok, Coda, Lapadula (od 87. Živec), Ndiaye (od 81. Vetrih), Jogan, Vanin, Bazzoffia (od 74. Modolo), Vicente, Berardocco, Gigli.

Rumeni kartoni: Radulović; Lapadula, Vicente, Vanin.

Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano