Goričani korak do finala

Danes bomo dobili udeleženca pokalnega finala, ki bo 21. maja na koprski Bonifiki. Nogometaši Gorice in Maribora gredo v povratni tekmi s prednostjo. Rudar : Gorica 0:1 in Maribor : Olimpija 1:0. Takšen je bil razplet prvih polfinalnih dvobojev pred tednom dni.

Massimo Coda (v modrem dresu) na tekmi v Velenju ni bil pri strelu, kako bo danes? Foto: Bostjan Bensa
Massimo Coda (v modrem dresu) na tekmi v Velenju ni bil pri strelu, kako bo danes? Foto: Bostjan Bensa

NOVA GORICA > Izmed četverice je bil v zadnjem prvenstvenem krogu uspešen le Rudar. Velenjčani so doma ugnali Domžale, Novogoričani pa so ostali praznih rok in z grenkim priokusom v Kopru, kjer se premešana postava z novim igralnim modelom ni obnesla. Poteza ne sodi med popolna presenečenja.

Med zimskim premorom se je že napovedovala rezervna različica preverjene postavitve 4-3-3. Koprčane so želeli nevtralizirati z istim igralnim modelom, kar je v Italiji pogost taktičen prijem.

Novogoričanom se preračunljivost ni obnesla. Danes se bodo slejkoprej vrnili h konceptu, ki jim je prinesel rezultate in tudi najbolje ustreza novogoriškim akterjem. Priložnost, da se po devetih letih spet prebijejo v pokalni finale, je lepa, prav tako prednost iz prve tekme, ki pa je lahko tudi varljiva in v izhodišču nevarna. Pasivna igra, ki jo Novogoričani včasih kažejo tudi doma, bi se lahko maščevala. Trener Luigi Apolloni je na to opozarjal že po zmagi na prvi tekmi.

“Nič še ni odločenega. Ponoviti moramo vsaj enak pristop in zbranost kot v Velenju, morda še z večjo intenzivnostjo. Tekmec nima česa izgubiti, prišel bo napasti in z namenom doseči zadetek,” je povedal Apolloni, ki bo lahko aktiviral najmočnejše adute. Velenjčani niso eksperimentirali na prvenstveni tekmi z Domžalčani, kar se jim je obneslo.

V Novo Gorico prihajajo opogumljeni po zmagi in preboju na tretje mesto lestvice. Tudi rezultati gostiteljev v športnem parku v zadnjem obdobju jim vlivajo upanje. Če bi Velenjčani izničili novogoriško prednost in si ob koncu 90. minute priigrali vodstvo 1:0, bi bila na vrsti podaljška, ob nespremenjenem izidu pa še enajstmetrovke. Sodil bo Bojan Mertik iz Odrancev.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano