Goričani iztržili remi

Lendavska Nafta se je v 34. krogu 1. slovenske nogometne lige s Hit Gorico razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Za Hit Gorico je zadel Aris Zarifović (v skoku, fotografija je arhivska ) Foto: Boštjan Bensa
Za Hit Gorico je zadel Aris Zarifović (v skoku, fotografija je arhivska ) Foto: Boštjan Bensa

LENDAVA> Lendavčanom, z novim trenerjem iz Madžarske Imrejem Nemethom, so v goste prišli nogometaši Hit Gorice, ki sicer padajo v formi po neuspešnih poizkusih, da bi si priborili pot v Evropo. Obe ekipi sta v svojih vrstah pogrešali po pet igralcev.

Lendava, športni park, gledalcev 300, sodniki: Huselja (Velenje), Kokolj (Škofljica), Rojko (Logatec). Strelca: 1:0 Zelko (33.), 1:1 Zarifović (69.). Nafta: Prša, Osaj, Atanasov, Korošec, Jerebic, Vori, Tomažič-Šeruga, Da Silva, Kajtazi (od 90. Hozjan), Vraneševič (od 79. Pavel), Zelko. Hit Gorica: Brljak, Širok, Zarifović (od 70. M. Mevlja), Gregorič, A. Jogan, Kovačević, Ndiaye, Arčon (od 80. Martinovič), Galešić, Plut, Vicente (od 34. K. Jogan). Rumeni kartoni: Zelko, Kajtazi, Vori, Vraneševič, Osaj, Pavel; Kovačevič, Ndiaye, A. Jogan, Širok. Rdeč karton: A. Jogan (81.)

Gosti so bolje začeli srečanje in že v prvi minuti nakazali namero, a je strel Arisa Zarifovića z glavo zletel tik nad desnim zgornjim kotom domačih vrat. Deset minut pozneje je sprožil Vito Plut, toda domači vratar Darko Prša je bil na mestu.

Gosti so nadzorovali igro pred doslej najmanjšim številom gledalcev v sezoni, toda domači so kljub temu povedli. Po prvi resnejši akciji v 37. minuti je Naser Kajtazi poslal uporaben predložek v sredino, kjer je utekel Boštjan Zelko in z glavo s šestih metrov zatresel mrežo.

V nadaljevanju so bili gledalci lahko priče raztrgani igri, saj je igralce oviral močan veter. Gosti so bili podjetnejši, a sta strela Pluta in Krisa Jogana zgrešila cilj. V 72. minuti je Jogan imel priložnost za izenačenje, iz obrata pa je žogo poslal preko gola.

V 69. minuti je bil v gneči v kazenskem prostoru domačih v idealnem položaju Zarifović. Domači so žogo izbili v kot, a je bil ta usoden za Lendavčane, saj je predložek Gorana Galešića nato Zarifović preusmeril v domačo mrežo. Devet minut pred koncem je po grobem prekršku in drugem rumenem kartonu moral z igrišča Alen Jogan, toda tudi v takšnem razmerju moči so gosti osvojili točko, Nafto pa dobesedno potisnili ob rob prepada.

STA


Najbolj brano